غوغای نوبرانه های بهاری در کهگیلویه و بویراحمد

به گزارش مجله 90 جعبه، رویش سبزه ها، گل ها، شکوفه های درختی و جاری شدن آب سرچشمه ها در دامنه های کوه های سترگ دنا در فصل بهار حال و هوایی تازه به دیار چهارفصل کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران می بخشد.

غوغای نوبرانه های بهاری در کهگیلویه و بویراحمد
علی اکبر پاک/ روزنامه توریسم

وجود پوشش گیاهی، درختان بلوط، بادام و گونه های علفی در طبیعت سرسبز بهاری کهگیلویه و بویراحمد سبب شده تا خوراکی های بهاری به بازار آمده و خانه های مردم میزبان غذاهای بهاری باشند.

با سفر به استان کهکیلویه و بویراحمد در فصل بهار می توان آمیختگی زندگی، فرهنگ و سنت را با طبیعت مشاهده کرد.

سفره هایی که با غذاهایی محلی، سنتی و ساده تزئین شده اند و از سالم ترین فرآورده های تولیدی تهیه می شوند.

این غذاهای سنتی نقش طبیعت را در زندگی مردم استان به وضوح قابل درک می سازند و با سفری در زمان، شمارا با مزاج گذشتگان عشایری این استان آشنا می کنند.

همان طور که گفتیم غذاهای محلی کهکیلویه و بویراحمد در زندگی عشایری گذشتگان این استان ریشه دارد، غذاهای محلی فصل بهار در این منطقه بیشتر به همراه نان محلی سرو می شود.

آش کنگری

این غذا یکی از غذاهای محلی در استان است که برای تهیه آن کنگر که یک گیاه کوهی است را پاک کرده، شسته و آن را داخل دیگ پر از آب جوش می ریزند تا چند دقیقه بپزد، بعد برنج محلی را در آن ریخته و پس از این که برنج کمی نرم شد آبکش می کنند و به مدت یک ساعت دم داده می شود، این غذا بیشتر با ماست سیر زده مصرف می شود.

کلک بلوط

کل بلوط یکی از خوراکی های مهم محلی در استان است که برای تهیه آن بلوط ها را پوست گرفته، خشک و آسیاب کرده و آن را با آب جوشیده خیس می کنند، به اندازه ای که خمیر به هم نچسبد و بعد آن را ریز ریز می کنند و در یک سبد که زیر آن از برگ درخت بلوط باشد می ریزند و روی آن را هم با برگ بلوط می پوشانند.

سپس سبد را در مکانی گرم قرار می دهند و روی آن را با پارچه ای چندلایه می پوشانند تا خوب گرم شود، بعد از سه شب این مواد با آب شسته می شود تا شیرین شود، این ماده به صورت نان با غذاهای محلی مصرف می شود.

دوا زردکی و پیاز داغ

دوا زردکی و پیازداغی یکی دیگر از غذاهای محلی در این استان است، برای تهیه این خوراک، ابتدا دوغ را با برنج محلی مخلوط کرده و روی اجاق می گذارند و با کفگیر خوب هم می زنند، بعد از این که جوش آمد کفگیر را برداشته و پیاز داغ با نعناع، گیاه کوهی چویل و نمک و زردچوبه اضافه می شود.

لبنی

لبنی از ماست و برنج تهیه می شود و با روغن حیوانی و آویشن کوهی تزیین می شود، این غذای خوشمزه در کهگیلویه و بویراحمد به شله دویی یا شله سفید شهرت دارد.

آجیل محلی

آجیل از گندم برشته شده، کنجد بوداده، مغز گردو، کلخنگ، مویز، انجیر و خرمای خشک درست می شود، این آجیل در بین مردم به گندم برشته مشهور است به دلیل اینکه میزان گندم این آجیل بیشتر از سایر اقلام است، به این نام شهرت دارد.

چنگال

چنگال از دیگر غذاهای محلی مردم کهگیلویه بویراحمد است که برای درست کردن آن آرد را خمیر کرده و سپس خمیر را به شکل چانه درست می کنند و با چوبی بلند و صاف آن را پهن می کنند، سپس بر روی تابه پهن می کنند تا خوب بپزد، بعد از پخت آن را ریز کرده و شکر، آویشن کوهی و روغن محلی روی آن می ریزند و مصرف می کنند.

منبع: توریسم آنلاین
انتشار: 18 خرداد 1400 بروزرسانی: 18 خرداد 1400 گردآورنده: 90bux.ir شناسه مطلب: 1556

به "غوغای نوبرانه های بهاری در کهگیلویه و بویراحمد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غوغای نوبرانه های بهاری در کهگیلویه و بویراحمد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید