بازبینی طرح SLS - بزرگترین موشک دنیا

به گزارش مجله 90 جعبه، موشک SLS که نخستین پرواز آزمایشی آن برای سال 2017 برنامه ریزی شده است، به شکل انعطاف پذیر و قابل شمولی طراحی شده که بتواند نیازهای گوناگون ماموریت های سرنشین دار یا باری را برآورده کند.

بازبینی طرح SLS - بزرگترین موشک دنیا

آنالیز انتقادی طرح بزرگترین موشک دنیا که در آینده می تواند انسان را به مریخ برساند از روز 11 مه (21 اردیبهشت) توسط دولت آمریکا شروع شده است.

در این آنالیز انتقادی، همه بخش های این موشک بازبینی خواهد شد و طی آن، هزاران مدرک و ماه ها زمان برای اطمینان یافتن از ایمن و پایدار بودن طراحی برای ارسال ماموریت های ناسا به فضای عمیق مورد مطالعه قرار خواهد گرفت.

هر جزء این موشک از جمله تقویت کننده ها، موتورها و مراحل پرتابی مورد بازبینی قرار خواهد گرفت.

اولین پرواز موشک SLS با قابلیت بالا بردن 77 تن محموله و انتقال فضاپیمای بدون سرنشین اوریون به ورای مدار پایین زمین به منظور آزمایش عملکرد سیستم یکپارچه برنامه ریزی خواهد شد.

با تکامل یافتن طراحی، SLS به قدرتمندترین موشک ساخته شده در دنیا تبدیل خواهد شد که می تواند تا 143 تن محموله را حمل نموده و ماموریت های دورتر در منظومه شمسی را امکان پذیر کند.

چهار موتور غول پیکر RS-25 که پیش از این به عنوان موتور اصلی شاتل های فضایی کاربرد داشتند، روی این موشک نهاده شده و آزمایشات آن ها نیز شروع شده است.

دانشمندان امیدوارند که این موتورها بتوانند مأموریت های آینده به سیارک ها یا حتی مریخ را برای انسان امکان پذیر سازند.

ناسا اصلاحات زیادی را بر روی موتورهای شاتل برای نقش جدیدشان انجام داده است. این موتورها با دماهای بسیار سردتر اکسیژن مایع نسبت به شاتل روبرو خواهند بود، همچنین فشار درونی بسیار بیشتری را به دلیل مخزن اکسیژن مایع بلندتر مرحله هسته ای و شتاب بالاتر خودرو تحمل نموده و حرارت نازل آن نیز به دلیل پیکربندی چهار موتوره و موقعیت آن ها در داخل موشک با اگزوز های نازل تقویت کننده، بالاتر خواهد بود.

آزمایشات از ماه آوریل پس از تکمیل بروزرسانی ها در سیستم آب صنعتی پرفشار که آب سرد را برای تاسیسات آزمایشی در زمان آزمایش موتور تامین می نماید، از سر گرفته شده است.

هشت آزمایش با زمان کلی 3500 ثانیه برای موتور فعلی برنامه ریزی شده است که نخستین مورد آن در ماه ژانویه انجام شد. پس از آن، 10 آزمایش دیگر بر روی موتور دوم با زمان آزمایش کلی 4500 ثانیه شروع خواهد شد که آزمایشات کنترلگرهای پرواز جدید نیز طی آن ها انجام خواهد شد.

این موتور برای 500 ثانیه در آزمایش اولیه A-1 روشن ماند و اطلاعات مهمی را در خصوص واحد کنترلگر موتور و شرایط فشار ورودی در اختیار مهندسان ناسا قرار داد.

این نخستین بار است که موتور RS-25 پس از آزمایش موتور اصلی شاتل فضایی ناسا در سال 2009، مجددا آزمایش می گردد.

موشک SLS که نخستین پرواز آزمایشی آن برای سال 2017 برنامه ریزی شده است، به شکل انعطاف پذیر و قابل شمولی طراحی شده که بتواند نیازهای گوناگون ماموریت های سرنشین دار یا باری را برآورده کند.

پیکربندی پرواز آزمایشی اولیه به ارائه یک ظرفیت 7 تنی خواهد پرداخت و پیکربندی دومرحله ای تکامل یافته نهایی ظرفیت بیش از 143 تن را ارائه خواهد نمود.

این موشک برای ارسال فضانوردان به ایستگاه فضایی بین المللی و یاری به کاوش مناطق دور از دسترس منظومه شمسی بکار گرفته خواهد شد.

ناسا یک قرارداد 2.8 میلیارد دلاری را برای ساخت این موشک غول پیکر با شرکت بوئینگ امضا نموده است.

این نخستین آنالیز انتقادی طرح برای یک خودروی پرتابی کاوش انسانی ناسا پس از سال 1961 است که در آن موقع، موشک ساترن 5 این سازمان در پس کوشش آمریکا برای فرود یک فضانورد بر روی ماه، مورد آنالیز انتقادی نهاده شد.

منبع: ایسنا

منبع: setare.com
انتشار: 24 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: 90bux.ir شناسه مطلب: 792

به "بازبینی طرح SLS - بزرگترین موشک دنیا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بازبینی طرح SLS - بزرگترین موشک دنیا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید