شرط وزارت بهداشت برای واردات واکسن کرونا با ارز نیمایی، مجوز به 3 شرکت خصوصی؛ تا به امروز

به گزارش مجله 90 جعبه، مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به میزان واکسنهای وارد شده به کشور، در عین حال شروط وزارت بهداشت برای واردات واکسن کرونا از سوی بخش خصوصی و با ارز نیمایی را تشریح کرد.

شرط وزارت بهداشت برای واردات واکسن کرونا با ارز نیمایی، مجوز به 3 شرکت خصوصی؛ تا به امروز

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایسنا، دکتر سید حیدر محمدی درباره شرایط واردات واکسن کرونا در کشور، گفت: تا به امروز 520 هزار دُز اسپوتنیک وی وارد کشور شده، 650 هزار دُز واکسن چینی، 700 هزار دُز واکسن آسترازنکا و 125 هزار دُز واکسن بهارات هند وارد کشور شده است که تا به امروز حدود 500 هزار دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

وی اضافه کرد: به طور کلی کووکس قرار بود 16 میلیون و 800 هزار دُز واکسن به ما بدهد، اما فعلا فقط 700 هزار دُز به ما داده اند یا مثلا بهارات هند قرار بود طبق قرارداد به ما 2.5 میلیون دُز واکسن دهند، اما فقط 125 هزار دُز دادند. در عین حال روسیه برای واکسن اسپوتنیک از قرارداد 10 میلیونی 2 میلیون دُزش را نهایی کرد که از آن هم فعلا 520 هزار دُز به ما داده اند.

واکسیناسیون کرونا رایگان و فقط به وسیله مراکز بهداشتی درمانی

وی تاکید نمود: در حال حاضر وزارت بهداشت واکسیناسیون را فقط به وسیله مراکز بهداشت و درمانی و به صورت رایگان است. بنابراین اگر کسی گفت که واکسن کرونا می فروشم، مردم مطمئن باشند که واکسنش تقلبی است. مگر اینکه ما خودمان رسما اعلام کنیم که فلان جا واکسن را عرضه می نماید.

واردات واکسن با ارز نیمایی و شروط وزارت بهداشت

محمدی درباره واردات واکسن از سوی بخش خصوصی و با ارز نیمایی که چندی پیش از سوی رییس جمهور مطرح شده بود نیز گفت: ما از تیر ماه سال گذشته این اطلاع رسانی را نموده بودیم که بخش خصوصی اگر می تواند در زمینه واردات واکسن کرونا وارد گردد، اما خیلی مورد استقبال قرار نگرفت و بعضی هم که اعلام آمادگی کردند، پیروز به واردات واکسن نشدند. در حال حاضر اما بسیاری از شرکت ها برای واردات واکسن اعلام آمادگی کردند.

وی گفت: در واردات واکسن از سوی بخش خصوصی تنها چیزی که برایمان مهم است، این است که شرکت واردنماینده، از طرف خارجی که کمپانی فراوری نماینده واکسن است، یک برگه نمایندگی داشته باشد که به تایید اتاق بازرگانی آن کشور و سفارت ما در آن کشور برسد.

یعنی کسی که داوطلب واردات واکسن کرونا به ایران است، اولا باید یک شرکت دارویی مورد تایید وزارت بهداشت ایران باشد و دوما از طرف خارجی که فراورینماینده واکسن است، یک نامه نمایندگی برای ما بیاورد که اتاق بازرگانی کشور مبداء و سفارت ما در آن کشور، آن را تایید کند. بنابراین ضروری است از سمت طرف خارجی یک نامه نمایندگی یا معرفی نامه مورد تایید داشته باشند.

محمدی ادامه داد: بنابراین شرکت یا به طور مستقیم با شرکت فراورینماینده واکسن، قرارداد می بندد و کمپانی یک نامه به شرکت می دهد و می گوید شما نماینده کمپانی هستید یا یک معرفی نامه می دهد و می گوید شما می توانید از ما واکسن بخرید. شرکت آن نامه را باید به تایید سفارت ایران در آن کشور رسانده و برای سازمان غذا و دارو بیاورد.

وی اضافه کرد: حالت دیگر این است که یکسری شرکت های بازرگانی بین المللی داریم که اصطلاحا عمده فروش بین المللی هستند که اعلام می نمایند واکسن معتبر مورد تایید ما دارند. در این حالت شرکت، نامه نمایندگی یا معرفی نامه کمپانی را از عمده فروش بین المللی می گیرد و به تایید سفارت می رساند و یک نامه هم از واسطه گرفته و برای سازمان غذا و دارو می آورد. شرکت های خصوصی از این دو راه می توانند برای واردات واکسن کرونا از سازمان غذا و دارو مجوز دریافت نمایند.

مجوز واردات به 3 شرکت خصوصی؛ تا به امروز

وی گفت: تا به امروز سه شرکت از بخش خصوصی مجوز واردات واکسن کرونا را از سازمان غذا و دارو دریافت کردند و قرار شده واکسن را وارد نمایند.

لازم به ذکر است که پیش از این رییس جمهور اعلام نموده بود که بخش خصوصی می تواند با ارز نیمایی نسبت به واردات واکسن کرونا البته با مجوز و تایید وزارت بهداشت اقدام کند.

همچنین پیش از این دکتر کیانوش جهانپور - سخنگوی سازمان غذا و دارو تاکید نمود که هر واکسن مجاز از هرجا وارد کشور گردد توسط وزارت بهداشت خریداری و در چارچوب برنامه واکسیناسیون ملی علیه کووید19 بصورت رایگان توزیع و تلقیح خواهد شد.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 21 خرداد 1400 بروزرسانی: 21 خرداد 1400 گردآورنده: 90bux.ir شناسه مطلب: 1561

به "شرط وزارت بهداشت برای واردات واکسن کرونا با ارز نیمایی، مجوز به 3 شرکت خصوصی؛ تا به امروز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شرط وزارت بهداشت برای واردات واکسن کرونا با ارز نیمایی، مجوز به 3 شرکت خصوصی؛ تا به امروز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید