آبشار شیرآباد گلستان؛ نگین پنهان در جنگل های هیرکانی

به گزارش مجله 90 جعبه، تصور کنید در دل جنگل های انبوه و سرسبز شمال، در کنار آبشاری خروشان و بلند ایستاده اید. صدای دل نشین آب، خنکای نسیم جنگل و چشم انداز ای بدیع از طبیعت بکر، روح و جانتان را صیقل می دهد. این تصویر رؤیایی، بهشت زمینی آبشار شیرآباد استان گلستان است.

آبشار شیرآباد گلستان؛ نگین پنهان در جنگل های هیرکانی

این آبشار در دل جنگل های هیرکانی واقع شده و به عنوان یکی از جاهای دیدنی گلستان، در لیست میراث طبیعی ایران هم ثبت شده است. بازدید از آبشار شیرآباد علی آباد کتول، تجربه ای منحصربه فرد و خاطره ای فراموش نشدنی برای شما خواهد بود. اگر در پی سفری به دل طبیعت و مکانی آرام و زیبا هستید، این آبشار را که یکی از جاهای دیدنی گلستان است، به شما پیشنهاد می کنم.

آبشار شیرآباد کجاست؟

آبشار شیرآباد در استان گلستان، در نزدیکی شهر خان ببین و روستای شیرآباد واقع شده است.

برترین زمان بازدید از آبشار شیرآباد چه موقعی است؟

برترین زمان بازدید از آبشار شیرآباد، فصل بهار و اوایل فصل پاییز، در ساعات اولیه صبح و عصر است.

کدام جاذبه های گردشگری به آبشار شیرآباد نزدیک است؟

دریاچه کبودوال، موزه مردم شناسی علی آباد کتول و غار شیرآباد در نزدیکی آبشار شیرآباد قرار دارند.

آبشار شیرآباد چه امکانات رفاهی و تفریحی دارد؟

این آبشار در دل جنگل های انبوه است و امکانات رفاهی زیادی ندارد. نزدیکترین امکانات رفاهی (پارکینگ، سرویس بهداشتی، عبادتگاه و غیره) در پارک جنگلی شیرآباد واقع شده اند که حدود 15 دقیقه با مجموعه آبشارهای شیرآباد فاصله دارند.

در بازدید از آبشار شیرآباد کجا اقامت کنیم؟

در نزدیکی آبشار شیرآباد، اقامتگاه های مختلفی همانند هتل ها و اقامتگاه های بوم گردی وجود دارد که شما بر اساس سلیقه و بودجه خود می توانید در آن ها اقامت داشته باشید. به علاوه امکان کمپینگ هم وجود دارد.

مشخصات آبشار شیرآباد

آبشار شیرآباد در واقع مجموعه ای از هفت آبشار پلکانی و بلند و چندین آبشار کوتاه است که به فاصله کم از هم قرار گرفته اند. مجموع ارتفاع آبشارهای شیرآباد حدود 70 متر است که بلندترین آبشار آن 30 متر ارتفاع دارد.

اگر بخواهم از جذابیت های آبشار شیرآباد صحبت کنیم، می توانم بگوییم که به دلیل قرارگرفتن آن در دل جنگل های هیرکانی، طبیعتی بکر و چشم نواز دارد. در این منطقه، هوا خنک و مطبوع است و در فصل های گرم سال، مکانی مناسب برای فرار از گرماست.

علاوه بر آبشارهای بلند و پلکانی، جاذبه های دیگری همانند جنگل های انبوه و سرسبز، چشمه های خروشان، غارها و حوضچه های طبیعی هم در این منطقه وجود دارد. این آبشار دائمی و در تمام فصول امسال است. شنا در حوضچه های آبشار شیرآباد گلستان، به دلیل عمق زیاد و وجود صخره ها خطرناک خواهد بود.

آبشار شیرآباد کجاست؟

مجموعه آبشارهای شیرآباد در استان گلستان، شهرستان رامیان و در 7 کیلومتری جنوب شهر خان ببین قرار گرفته است. این آبشار از سمت شمال به شهر خان ببین، از جنوب به شهرهای علی آباد کتول و آزادشهر، از غرب به قله شاهوار و رودخانه شیرآباد و از سمت شرق به روستای شیرآباد و جنگل های انبوه شمال منتهی می گردد.

روستاهای اطراف آبشار عبارت است از:

  • روستای شیرآباد
  • روستای خان ببین
  • روستای قلعه قافه
  • روستای تنگ راه

لوکیشن روستای شیرآباد روی گوگل مپ

استان گلستان، شهرستان رامیان، 7 کیلومتری جنوب شهر خان ببین، روستای شیرآباد، پارک جنگلی شیرآباد

بعد از رسیدن به این لوکیشن باید ماشین خودتان را پارک کنید و با 15 دقیقه پیاده روی در جنگل، به آبشار اول برسید. آبشارهای بعدی به فاصله 15 الی 30 دقیقه ای از هم قرار گرفته اند و از آبشار سوم به بعد، مسیر پیاده روی سخت تر می گردد.

برترین مسیر دسترسی به آبشار شیرآباد

آبشار شیرآباد در منطقه ای کوهستانی و جنگلی قرار گرفته است. برای رسیدن به آبشار باید حدود 15 تا 30 دقیقه به صورت پیاده از مسیری سرسبز و جنگلی عبور کنید.

در ابتدا باید از شهر خودتان به سمت آزادشهر حرکت کنید. از آزادشهر به سمت خان ببین و سپس به سمت روستای شیرآباد بروید. دو کیلومتر بعد از روستا، به پارک جنگلی شیرآباد خواهید رسید و سپس باید با پای پیاده به سمت آبشار بروید.

برترین وسیله نقلیه برای بازدید از آبشار شیرآباد گرگان به عوامل مختلفی ازجمله محل سکونت شما، تعداد نفرات همراهتان، بودجه و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد؛ اما خودروی شخصی، به دلیل راحتی و انعطاف پذیری بیشتر، امکان حمل وسایل و تجهیزات لازم و امکان بازدید از سایر جاذبه های گردشگری در مسیر، برترین گزینه به شمار می رود.

فاصله گرگان تا آبشار شیرآباد

فاصله گرگان تا آبشار شیرآباد حدود 55 کیلومتر است. این مسیر حدود 1 ساعت و 15 دقیقه با ماشین طول می کشد.

فاصله مشهد تا آبشار شیرآباد

فاصله مشهد تا آبشار شیرآباد حدود 740 کیلومتر است و رسیدن به این آبشار، حدود 8 ساعت با ماشین زمان خواهد برد.

برترین زمان بازدید از آبشار شیرآباد

برترین زمان بازدید از آبشار شیرآباد گلستان، به سلیقه و اولویت هایتان بستگی دارد؛ اما به طور کلی توصیه می کنیم در فصل بهار و پاییز به این آبشار بروید. چرا که هوا در این فصول معتدل و خنک بوده و بارندگی نیز کمتر است. خبری از شلوغی تابستان و هوای گرم و شرجی هم نخواهد بود.

توجه داشته باشید که اگر در فصل زمستان به مجموعه آبشارهای هفت گانه شیرآباد بروید، با هوای سرد و یخبندان روبرو می شوید و ممکن است مسیر دسترسی به آبشار مسدود شده باشد.

به علاوه استان گلستان یکی از مقاصد گردشگری در ایام عید است و آبشار مملو از گردشگران خواهد بود.

پوشش گیاهی و جانوری آبشار شیرآباد

آبشار شیرآباد علی آباد کتول، به دلیل قرارگرفتن در دل جنگل های انبوه هیرکانی، پوشش گیاهی و جانوری بسیار غنی و متنوعی دارد. این جنگل ها از جنگل های باستانی و ارزشمند دنیا هستند و به دلیل تنوع زیستی زیاد، نقش مهمی در حفظ تعادل محیط زیست ایفا می نمایند.

پوشش گیاهی آبشار شیرآباد

  • درختان: ممرز، افرا، انجیلی، توسکا، همواره بهار، داردوست، خزه، سرخس و قارچ های رنگارنگ
  • گیاهان: گل های وحشی، گیاهان دارویی، بوته ها و درختچه ها

حیات وحش آبشار شیرآباد

  • پستانداران: مرال، شوکا، خرس، پلنگ، خوک وحشی، گربه جنگلی، گرگ، شغال، روباه، خرگوش، تشی، راسو و سنجاب
  • پرندگان: قرقاول، کبک، بلبل، سار، کلاغ، فاخته، شاهین، عقاب و جغد
  • خزندگان: مار و مارمولک و لاک پشت
  • دوزیستان: قورباغه و وزغ

جاهای دیدنی اطراف آبشار شیرآباد

- دریاچه کبودوال

در قلب جنگل های انبوه هیرکانی، نگینی فیروزه ای به نام دریاچه کبودوال خودنمایی می نماید. این دریاچه که در واقع سد مخزنی زرین گل نام دارد، به واسطه آب زلال و نیلگونی که انعکاس آسمان و جنگل را به تصویر می کشد، به کبودوال مشهور شده است.

طبیعت بکر و چشم نواز اطراف دریاچه، آن را به مقصدی محبوب برای طبیعت گردان و دوستداران آرامش تبدیل نموده است. انبوه درختان سربه فلک کشیده، صدای دل نشین آب و پرندگان و نسیم خنک و روح نواز، تجربه ای بی نظیر از بودن در طبیعت را به ارمغان می آورد. دریاچه کبودوال در فاصله 5 کیلومتری آبشار شیرآباد علی آباد کتول قرار گرفته است.

- موزه مردم شناسی علی آباد کتول

موزه مردم شناسی علی آباد کتول در استان گلستان و در شهر علی آباد کتول واقع شده است. این موزه اولین موزه مردم شناسی گلستان است که در سال 1387 در خانه ای با مساحت 400 مترمربع بنا شد. این موزه، به معرفی فرهنگ و آداب و رسوم مردم کتول می پردازد و زیر را شامل می گردد:

  • بخش پوشاک: نمایش انواع لباس های محلی مردم کتول
  • بخش مراسم: نمایش آداب ورسوم و سنت های مردم کتول
  • بخش صنایع دستی: نمایش انواع صنایع دستی مردم کتول
  • بخش ابزار و ادوات کشاورزی: نمایش انواع ابزار و ادوات کشاورزی سنتی مردم کتول

در موزه مردم شناسی علی آباد کتول، از مجسمه های مومی باکیفیت استفاده شده است. در هنگام بازدید از موزه مردم شناسی علی آباد کتول، حس آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم مردم کتول را تجربه خواهید کرد.

مجسمه های مومی و لباس ها و ابزار و ادوات سنتی، شما را به سفری در زمان می برند و به شما نشان می دهد که مردم کتول در گذشته چگونه زندگی می نموده اند. اگر در پی سفری به دل تاریخ و فرهنگ هستید، این موزه را به شما پیشنهاد می کنم که در فاصله 2 کیلومتری شیرآباد قرار گرفته است.

- روستای چلی سفلی و آبشار چلی

در قلب رشته کوه البرز و در استان گلستان، روستای ییلاقی چلی سفلی با آب وهوایی خنک و دل نشین و طبیعتی بکر و چشم نواز، پذیرای گردشگران و طبیعت دوستان است. این روستا که در نزدیکی شهر علی آباد کتول واقع شده، به واسطه جاذبه های طبیعی و تاریخی متعدد، به عنوان یکی از مقاصد محبوب گردشگری در شمال ایران شناخته می گردد.

یکی از مشهورترین جاذبه های روستای چلی سفلی، آبشار چلی است. این آبشار که در ارتفاع 1100 متری از سطح دریا قرار گرفته است، با ارتفاع 60 متر و عرض 20 متر، چشم انداز ای تماشایی و خیره نماینده را خلق می نماید. مسیر رسیدن به آبشار چلی، از میان جنگل های انبوه و سرسبز می گذرد و تجربه ای لذت بخش از پیاده روی در طبیعت را به ارمغان می آورد. صدای دل نشین آبشار، خنکای نسیم جنگل و عطر خوش گل ها و گیاهان، روح و جان هر گردشگری را جلا می دهد.

اگر در پی سفری به یادماندنی در دل طبیعت هستید، روستای چلی سفلی و آبشار چلی را به عنوان مقصد خود انتخاب کنید. این مکان با زیبایی های منحصربه فرد و آرامش بی نظیر خود، خاطره ای خوش از سفر به شمال ایران را برای شما رقم خواهد زد. فاصله این روستا تا آبشار شیرآباد حدود 27 کیلومتر است.

- غار شیرآباد یا غار دیو سپید

در قلب کوهستان های سرسبز استان گلستان، غار شگفت انگیز شیرآباد که با نام غار دیو سپید نیز شناخته می گردد، با دهانه ای بزرگ و رفیع، رازهای ناگفته ای را در خود جای داده است. این غار که در نزدیکی روستای شیرآباد واقع شده، به دلیل زیبایی های منحصربه فرد و رمزورازهای تاریخی، یکی از مقاصد محبوب گردشگری در شمال ایران محسوب می گردد.

این غار، چندین تالار بزرگ و کوچک با قندیل های آویزان و مجسمه های طبیعی دارد؛ رودخانه ای خروشان نیز از داخل غار عبور می نماید که به زیبایی آن می افزاید. خفاش ها و دیگر جانوران غارزی در این مکان زندگی می نمایند؛ بعلاوه، شواهدی از سکونت انسان در دوران های گذشته نیز در غار وجود دارد.

با ورود به غار، گویی پا به دنیایی دیگر می گذارید. خنکای دل نشین غار، تاریکی مطلق و صدای خروشان رودخانه، حس هیجان و رمزوراز را در شما ایجاد می نماید. قدم زدن در تالارهای غار، تماشای قندیل ها و مجسمه های طبیعی و شنیدن داستان های تاریخی مربوط به غار، تجربه ای فراموش نشدنی را برای شما رقم خواهد زد. فاصله این غار تا آبشار شیرآباد، حدود 2.5 کیلومتر است.

امکانات تفریحی آبشار شیرآباد

در حوالی آبشار شیرآباد گرگان، می توان تفریحات مختلفی را تجربه کرد:

- کمپینگ

کمپینگ در آبشار شیرآباد، دور از هیاهوی شهر فرصتی برای استراحت و تجدید قوا به شما می دهد. می توانید در کنار خانواده و دوستان خود، از طبیعت بکر و چشم نواز لذت ببرید و خاطرات خوشی را خلق کنید.

- عکاسی

آبشار شیرآباد با منظره ها تماشایی، آب زلال و درختان سرسبز، سوژه های عکاسی بی نظیری را به شما ارائه می دهد. ثبت تصاویر از این زیبایی های طبیعی، خاطره ای ماندگار از سفرتان به شمال ایران را برایتان به یادگار خواهد گذاشت.

- جنگل نوردی

قدم زدن در جنگل های انبوه و سرسبز اطراف آبشار شیرآباد، حس آرامش و شادابی را به شما منتقل می نماید. تنفس هوای پاک جنگل، صدای دل نشین پرندگان و عطر خوش گل ها و گیاهان، تجربه ای به یادماندنی را برای شما رقم به ارمغان خواهد آورد.

در مسیر جنگل نوردی، می توانید از منظره ها طبیعی مانند درختان بلندقامت و گیاهان متنوع و جانوران جنگلی لذت ببرید؛ بعلاوه، عکاسی از این منظره ها زیبا، خاطره ای خوش از سفر به آبشار شیرآباد را برای شما به یادگار خواهد گذاشت.

- شنا

شنا در حوضچه آبشار شیرآباد، در هوای گرم تابستان، حس خنکای و شادابی را به شما القا می نماید. آب زلال و خنک آبشار، تجربه ای لذت بخش و هیجان انگیز از شنا در طبیعت را برایتان رقم می زند. بعلاوه می توانید از تفریحات آبی مانند آب بازی و قایق سواری در حوضچه آبشار لذت ببرید.

نکات و خطرات شنا در آبشار شیرآباد

  • به دلیل عمق زیاد حوضچه و وجود جریان های زیرآبی، شنا در این آبشار ممکن است خطرناک باشد.
  • قبل از شنا، از عمق آب و وجود نقاط امن برای شنا مطمئن شوید.
  • تنهایی و بدون حضور افراد باتجربه شنا نکنید.
  • مراقب بچه ها باشید و از رفتن آن ها به نقاط عمیق آب جلوگیری کنید.
  • به هشدارها و علائم خطر در محل توجه کنید و در منطقه ها ممنوعه شنا نکنید.

قوانین شنا در آبشار شیرآباد

  • ورود با لباس به آبشار ممنوع است؛ چراکه می تواند موجب خفگی گردد.
  • پریدن در آب از ارتفاع ممنوع است؛ زیرا احتمال آسیب رسیدن به شما وجود دارد.

با رعایت نکات ایمنی و حفظ احترام به طبیعت، می توانید از تفریحات لذت بخش و خاطره انگیزی در آبشار شیرآباد بهره مند شوید.

امکانات رفاهی آبشار شیرآباد

آبشار شیرآباد گرگان در دل طبیعت و به دور از شهر و روستا قرار گرفته است. به همین خاطر باید ماشین خودتان را با فاصله از آبشار (در پارک جنگلی شیرآباد) پارک نموده و مدتی را پیاده روی کنید تا به آبشار برسید. امکاناتی مانند پارکینگ، آلاچیق، عبادتگاه، سرویس بهداشتی و بوفه در پارک جنگلی موجود هستند، اما این امکانات حدود 15 دقیقه با اولین آبشار فاصله دارند.

اقامت در آبشار شیرآباد

گزینه های اقامتی مختلفی برای اقامت اطراف آبشار شیرآباد علی آباد کتول وجود دارد که در متن زیر، به آن ها اشاره ای خواهیم داشت:

- کمپینگ و شب مانی حوالی آبشار شیرآباد

آبشار شیرآباد، مکانی ایدئال برای کمپینگ و شب مانی در طبیعت است. می توانید چادر خودتان را برپا کنید و از آرامش طبیعت در کنار آتش لذت ببرید. فقط یادتان باشد که حتما این تجهیزات را با خودتان ببرید:

  • چادر
  • کیسه خواب
  • زیرانداز
  • چراغ قوه
  • پتو و بالش
  • لباس گرم
  • مواد غذایی و آب آشامیدنی
  • وسایل آشپزی
  • جعبه یاری های اولیه
  • کیسه زباله

از قلم نیاندازید قبل از سفر، از شرایط آب وهوا اطلاع پیدا کنید و در زمان چادرزدن، محل مناسب را انتخاب کنید.

- اقامتگاه های بوم گردی روستای شیرآباد

علاوه بر کمپینگ، اقامتگاه های دیگری نیز در نزدیکی آبشار شیرآباد وجود دارد که عموما در روستای شیرآباد و شهرهای اطراف واقع شده اند:

هتل آپارتمان برجیس خان ببین

  • موقعیت: شهر خان ببین، 7 کیلومتری آبشار شیرآباد
  • نوع هتل: هتل آپارتمان
  • ظرفیت: حدود 60 نفر
  • امکانات: 12 اتاق خواب، رستوران، کافی شاپ، پارکینگ و غیره

هتل پارمیس علی آباد کتول

  • موقعیت: علی آباد کتول، 26 کیلومتری آبشار
  • نوع: هتل سه ستاره
  • ظرفیت: 26 اتاق (81 نفر)
  • امکانات: رستوران و پارکینگ

هتل ستاره ترکمن

  • موقعیت: شهر بندر ترکمن، حدود 100 کیلومتری آبشار شیرآباد
  • نوع: هتل 3 ستاره
  • ظرفیت: 100 نفر
  • امکانات: 30 اتاق، رستوران، کافی شاپ، پارکینگ

هتل بوتیک هفت پیکر

  • موقعیت: شهر گرگان، 30 کیلومتری آبشار شیرآباد
  • نوع هتل: هتل بوتیک
  • ظرفیت: 20 نفر
  • امکانات: 20 اتاق، رستوران، کافی شاپ و حیاط

اقامتگاه های دیگری نیز در شهرهای و روستاهای اطراف آبشار شیرآباد و علی آباد کتول (مانند هتل پارمیس) وجود دارند که می توانید از آن ها بهره ببرید.

توصیه هایی برای سفر به یادماندنی در آبشار شیرآباد

برای داشتن سفری به یادماندنی به آبشار شیر آباد گلستان، می توانید به این نکات توجه داشته باشید:

  • وسایل و تجهیزات ضروری مانند کفش مناسب پیاده روی، ضد آفتاب و جعبه یاری های اولیه، آب آشامیدنی و تنقلات، کیسه زباله و سایر تجهیزات ضروری را به همراه داشته باشید.
  • اگر فرصت دارید حتما به روستاهای اطراف و سایر جاهای دیدنی گلستان سر بزنید.
  • ساعات اولیه صبح و عصر، برترین زمان برای بازدید از آبشار است. در این ساعات، آبشار خلوت تر بوده و شما می توانید از آرامش و زیبایی طبیعت لذت ببرید.
  • در مسیر پیاده روی به آبشار احتیاط کنید.
  • در مکان های خطرناک و بدون تجهیزات ایمنی شنا نکنید.
  • به گیاهان و جانوران آسیب نرسانید و تا حد امکان، در جنگل آتش روش نکنید.
منبع: علی بابا
انتشار: 25 مهر 1403 بروزرسانی: 25 مهر 1403 گردآورنده: 90bux.ir شناسه مطلب: 2259

به "آبشار شیرآباد گلستان؛ نگین پنهان در جنگل های هیرکانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آبشار شیرآباد گلستان؛ نگین پنهان در جنگل های هیرکانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید