دریاچه نئور می ماند؟

به گزارش مجله 90 جعبه، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل از شروع مبارزه بیولوژیکی در راستای از بین بردن گونه مهاجم کاراس در دریاچه نئور اطلاع داد.

دریاچه نئور می ماند؟

محمد خداپرست با حضور در دفتر خبرنگاران، به برنامه های محیط زیست استان اردبیل در راستای احیای دریاچه طبیعی و بکر نئور اشاره نمود و گفت: سه گروه علمی و تحقیقاتی تهدیدها و مسائل گسترده تالاب نئور را آنالیز می نمایند تا به صورت عملیاتی برنامه جامع احیای دریاچه نئور که از نیمه دوم سال جاری اجرایی و عملیاتی خواهد شد مورد توجه دقیق کارشناسی قرار گیرد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل با بیان اینکه تالاب نئور جزو مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست است، توضیح داد: این تالاب دارای ویژگی های مطلوبی بوده و برای حفظ و احیای آنها باید اقدامات لازم انجام گردد و امیدواریم با یاری اعضای کارگاه بتوانیم اقدامات مثمر ثمری در این تالاب انجام دهیم.

خداپرست بیان نمود: گونه مهاجم کاراس از عوامل اصلی تهدید تالاب نئور بوده و این گونه در سال 84 در دریاچه مشاهده و سبب تغییر در اکوسیستم، زنجیره غذایی و به تبع آن از بین رفتن میگوی گاماروس، گونه شاخص دریاچه شد و از سال 88 نیز پرورش ماهی قزل آلا که در تنظیم اکوسیستم تالاب و گردشگری بسیار تاثیرگذار بود به دلیل عدم توان رشد متوقف شد.

وی توضیح داد: احیای دریاچه نئور نیازمند پشتوانه مطالعاتی است و از سال 93 به طور جدی اقدامات اجرایی برای برگرداندن آن به حالت اولیه شروع شده و امیدواریم با توجه به تکمیل مطالعات و تاکید رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بر این موضوع و یاری کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست، دریاچه به سمت احیا پیش برود.

خداپرست از انجام مبارزات بیولوژیکی در راستای از بین بردن گونه مهاجم کاراس در این دریاچه اطلاع داد و اضافه کرد: اگر این اقدامات نبود ما باید در وضعیت فعلی شاهد وجود انبوهی از این گونه در دریاچه بودیم که یقینا اکوسیستم طبیعی دریاچه را از بین می برد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از کوشش محیط زیست استان اردبیل برای ثبت سد میل مغان در کنوانسیون رامسر اطلاع داد و توضیح داد: با ثبت این تالاب طبیعی بیست و ششمین تالاب مهم کشور در این کنوانسیون به ثبت می رسد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل با اشاره به وجود گونه های متعدد حیات وحش در اردبیل بیان نمود: در حال حاضر بالغ بر 42 راس آهو در سایت مغان نگهداری می گردد.

خداپرست با بیان اینکه فصل زادوولد این آهوها معمولا در ماه خرداد ماه است، گفت: در یک اتفاق نادر یک بره آهو روز گذشته در سایت مغان به دنیا آمد و با این روند تعداد آهوهای منطقه و سایت مغان به 42 راس رسید.

وی همچنین از نگهداری چندین راس مارال در سایت فندقلو نیز اطلاع داد و اعلام کرد: در حال حاضر ما شاهد نگهداری 27 راس مارال در این سایت هستیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 29 شهریور 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: 90bux.ir شناسه مطلب: 159

به "دریاچه نئور می ماند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دریاچه نئور می ماند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید