افت 300 تومانی نرخ مرغ در بازار، قیمت مرغ به 13 هزار و 800 تومان رسید
به گزارش مجله 90 جعبه، عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی از کاهش 250 تا 300 تومانی نرخ مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ مرغ زنده 9 هزار و 500 و مرغ گرم 13 هزار و 500 تا 13 هزار و 800 تومان است.

برومند چهار آیین عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار ، از کاهش 250 تا 300 تومانی نرخ مرغ نسبت به اواخر هفته گذشته در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری 9 هزار و 500 و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ها 13 هزار و 500 تا 13 هزار و 800 تومان است.
وی، کاهش تقاضا و ازدیاد عرضه ناشی از خنک شدن هوا را عامل اصلی افت قیمت مرغ در بازار اظهار داشت و اضافه نمود: با توجه به شرایط کنونی عرضه و تقاضا پیش بینی می گردد که قیمت مرغ تا 15 شهریور در همین حد باشد.
چهار آیین ادامه داد: براساس پیش بینی های قبلی از اواسط شهریور کاهش مسافرت، افت نسبی تقاضا و اختصاص بخشی از درآمد خانوار به خرید لوازم التحریر بر قیمت کالا های اساسی از جمله مواد پروتئینی اثر خواهد گذاشت که بدین ترتیب متوسط قیمت مرغ زنده با کاهش 10 درصدی به 9 هزار تومان و مرغ گرم 13 تا 13 هزار و 200 تومان می رسد.
او ادامه داد: با وجود اعتراض مکرر مرغداران به نرخ مصوب مرغ زنده، جای این سوال مطرح است که در سال رونق تولید اختلاف یک هزار تومانی قیمت مصوب با بازار آزاد قرار است از جیب تولیدکنندگان به جیب چه کسی سوق داده می گردد؟
حجت با انتقاد از افزایش ناچیز قیمت مصوب مرغ زنده نسبت به سال قبل گفت: قیمت مصوب 8 هزار و 550 تومانی مرغ زنده نسبت به مدت مشابه سال قبل تنها 50 تومان معادل نیم درصد و قیمت مرغ گرم 12.5 درصد رشد داشته است که در حالت عادی کشتارگاه ها به این موضوع واقف هستند و درجهت جهت صحیح بازار حرکت می کنند، مطلع هستند که اگر تولیدی وجود نداشته باشد، عملا عرضه برای کشتار نیست که با این وجود در قیمت مصوب مرغ زنده باید بازنگری صورت گیرد تا در زمانیکه تنش بازار زیاد می گردد، مرغداران نگران جوجه ریزی نباشند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه نیازی به واردات نداریم، اظهار داشت: ظرفیت تولید مرغ در ایام محرم، شب عید و مابقی طول سال در کشور به حدی است که تمامی برنامه ریزی ها باید به سمت و سوی صادرات باشد و ارتباط با کشور های همسایه باید به گونه ای رقم بخورد که برای صادرات و ورود ارز استفاده کنیم، در حالیکه متاسفانه برخی افراد تحت هر شرایطی به دنبال واردات، خروج ارز و بهره بردن منافع شخصی است.
به گفته او، اگر تولیدکنندگان جهت عادی تولید را طی کنند، بدون تردید صادرات خواهیم داشت و در غیراین صورت نه تنها تولیدکنندگان بلکه سیستم بانکی کشور متضرر می گردد چرا که اکثر مرغداران با تسهیلات، فارم های تولیدی خود را راه اندازی کردند که در صورت عدم بازگشت پول، کل اقتصاد صنعت دچار چالش می گردد.
حجت ادامه داد: در شرایط فعلی که تأمین ارز با مسائل خاصی روبه روست، واردات مرغ تنها ضربه مهلکی به تولید داخل وارد می کند.
عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی درباره تاثیر بازار محرم بر قیمت مرغ اظهار داشت: با توجه به نوسان قیمت گوشت قرمز، اگر تقاضا به سمت مرغ در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی سرازیر گردد، نرخ مرغ با نوساناتی در بازار روبرو خواهد شد که این افزایش مقطعی خواهد بود.
وی درباره آخرین وضعیت جوجه ریزی، گفت: باتوجه به آنکه قیمت مصوب مرغ زنده با هزینه تمام شده تولید فاصله دارد از این رو مرغداران تمایلی به جوجه ریزی در واحد های خود نداشته اند که این امر نه تنها منجر به افت قیمت جوجه یک روزه در بازار شده بلکه با استمرار این روند ظرف 40 تا 50 روز آینده عرضه مرغ دچار چالش می گردد.
چهارآیین با اشاره به اینکه دیگر خبری از التهاب بازار نهاده های دامی نیست، اظهار داشت: قیمت کنونی کنجاله سویا و ذرت به نرخ مصوب خود نزدیک شده است که با این وجود اگر مسئولان امر قیمت واقعی مرغ را بپذیرند نه تنها نیازی به واردات نداریم بلکه می توانیم بخشی از مازاد خود را به بازار های هدف صادر کنیم چرا که با وجود ظرفیت تولید در کشور این امکان وجود دارد که یک میلیون تن محصول به کشور های همسایه صادر گردد تا یک ونیم میلیارد دلار درآمد ارزی نصیب کشور گردد.
عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی در پایان با انتقاد از این مسئله که قیمت ریز مغزی ها و واکسن در بازار همچنان بالاست، شرح داد: با توجه به آنکه مسئولان نوید تأمین تمامی واکسن مورد نیاز صنعت طیور را داده اند امیدواریم ظرف 10 تا 15 روز آینده شاهد تعدیل قیمت در بازار باشیم تا تولید کنندگان انگیزه کافی برای ادامه تولید را داشته باشند.
استمرار کاهش قیمت مرغ از اواسط شهریور در بازار
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان