نان سنگک برترین و سالم ترین نان نیست!
به گزارش مجله 90 جعبه، نان سنگک به سایر نان های سنتی مزیتی ندارد؛ بنابراین صرفا با معیار سالم تر بودن این نان ها، نمی توان توصیه به استفاده از آن کرد.
متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه هدف از رژیم های غذایی باید ارتقای سلامت و نه صرفا کاهش وزن باشد، به بیان رایج ترین باور های غلط و خطرناک تغذیه ای پرداخت.
تغذیه صحیح به عنوان مهمترین عامل تاثیر گذار در تامین سلامتی و حفظ آن همیشه مورد تاکید متخصصان علم پزشکی بوده است؛ به طوری که داشتن سبک زندگی صحیح و توجه به نوع مصرفی مواد غذایی عامل موثر در سلامت جسمی و روانی افراد جامعه است.
اهمیت تغذیه در دو دوره زندگی یعنی کودکی و سالمندی به دلیل شرایط خاص خود اهمیت بیشتری دارد. در این میان بعضی باور های غلط در مورد تغذیه از سالیان دور در فکر بسیاری افراد شکل گرفته است که به عنوان دستورالعمل تغذیه ای مورد استفاده قرار گرفته و به دیگران نیز توصیه می گردد. تیرنگ نیستانی، استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار کرد: یکی از باور های اشتباه رایج بین عموم مردم، این است که سالم ترین نان، سنگک است، اما این باور درست نیست.
نان سنگک برترین نان نیست
وی با اشاره به اینکه سلامت نان در گروی سلامت آرد، خواص تغذیه ای و روش طبخ است، اضافه کرد: در حال حاضر عمدتا نانوایی ها برای تهیه نان سنگک از آرد سفید استفاده می نمایند؛ بنابراین نان سنگکی که با آرد سفید فراوری می گردد مزیتی بر سایر نان های سنتی ندارد.
نیستانی با بیان اینکه نان سنگک با حرارت مستقیم و سوخت های فسیلی طبخ می گردد، ادامه داد: این موضوع باعث می گردد که مواد زیان بار و مضر، سلامت نان را تحت تاثیر قرار دهد.
عضو هیأت علمی دانشگاه با اشاره به اینکه بعضی بر این باورند که با ریختن سبوس روی نان سنگک سلامت آن به مراتب بیشتر می گردد، گفت: جدا از این که در بیشتر موارد سبوس ها به فلزات سنگین و مشخصا آرسنیک آلوده هستند، اضافه کردن سبوس به نان مزیتی بیشتری در مقایسه با انواع نان ایجاد نمی کند.
وی توصیه کرد: نان سنگک به سایر نان های سنتی مزیتی ندارد؛ بنابراین صرفا با معیار سالم تر بودن این نان ها، نمی توان توصیه به استفاده از آن کرد.
منبع: فارس
منبع: فرارو