طرز تهیه گشنیز کباب ؛ کبابی با عطر دل انگیز گشنیز

به گزارش مجله 90 جعبه، گشنیز کباب تنها مخصوص ایران نیست و از غذاهای بین المللی به شمار می آید. دستورالعمل های زیادی برای پخت این غذا وجود ندارد و بیشتر تغییرات در ادویه هایی است که برای پخت آن به کار می روند. در اصلی ترین روش برای طرز تهیه گشنیز کباب به همراه سس مخصوص، باید لپه پخته شده را همراه با پیاز میکس، گوشت چرخ نموده، تخم مرغ و بعلاوه نمک، آرد سوخاری، فلفل سیاه و زردچوبه مخلوط کنید. سپس نوبت سرخ کردن آن ها درون تابه به همراه کمی روغن است. برای سس نیز از گشنیز خردشده، پیاز خلالی و فلفل دلمه ای تفت داده شده همرا با آب لپه، آرد سفید، رب گوجه فرنگی و لیمو عمانی استفاده می گردد. در آخر هم کباب های درست شده داخل این سس قرار می گیرند و برای سرو آماده می شوند. در این مطلب می خواهیم مرحله به مرحله درست کردن گشنیز کباب را به همراه نکات مربوط به آن به شما آموزش دهیم. جدول زیر هم حاوی اطلاعات مربوط به این غذاست:

طرز تهیه گشنیز کباب ؛ کبابی با عطر دل انگیز گشنیز

گشنیز کباب

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی30 دقیق
زمان پخت غذا2 ساعت
اندازه سختیزیاد

طرز تهیه گشنیز کباب با سس مخصوص

گشنیز کباب یکی از غذاهای محبوب و معروف جهانی است که از نظر ظاهری شباهت زیادی به طرز تهیه کباب تابه ای شمالی دارد. این کباب با استفاده از گوشت چرخ نموده و سبزیجات مختلف تهیه می شود و با سس خاصی همراه است. استفاده از لیمو عمانی که یکی از مواد اصلی طعم دهنده است، باعث ترش شدن این غذا خواهد شد. در ادامه می توانید جدول مواد اولیه مورد احتیاج و مراحل طرز تهیه آن را ببینید:

مواد لازم برای تهیه گشنیز کباب

طرز تهیه گشنیز کباب را باید با استفاده از مواد اولیه زیر و با مقادیر گفته شده انجام دهید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
گوشت چرخ نموده600 گرم
پیاز2 عدد
لپه200 گرم
تخم مرغ1 عدد
لیمو عمانی1 عدد
فلفل دلمه ای1 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
گشنیز خردشده150 گرم
آرد سوخاری1 قاشق غذاخوری
آرد سفید1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه میزان کافی
زردچوبه و روغنبه میزان کافی

مراحل تهیه گشنیز کباب

قبل از انجام مراحل طرز تهیه گشنیز کباب، لپه ها را در ظرف آب بریزید و اجازه دهید برای مدت زمان چند ساعت کاملا خیس بخورند و نفخ آن ها رفع شود.

  • مرحله اول: در روز پخت غذا، لپه ها را آبکش کنید و همراه با آب بپزید. تقریبا باید بین 1 تا 1.5 ساعت را به پخت لپه ها اختصاص دهید.
  • مرحله دوم: لپه های پخته شده را در چرخ گوشت یا غذاساز همراه با پیاز چرخ و له کنید.

نکته: آب لپه را دور نریزید.

  • مرحله سوم: مخلوط لپه و پیاز را به خوبی فشار دهید تا آب آن ها گرفته شود.
  • مرحله چهارم: گوشت چرخ نموده و تخم مرغ را هم به آن ها اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: میزانی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را داخل این مواد بریزید و طعم آن را بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید.
  • مرحله ششم: این مواد را به خوبی ورز دهید تا کاملا با همدیگر ترکیب شوند.
  • مرحله هفتم: آرد سوخاری را به مایه کباب اضافه کنید. سپس ورز دادن را تا جایی ادامه دهید که ترکیب نهایی قابل شکل دادن و یک دست شود.
  • مرحله هشتم: کمی روغن را درون تابه بریزید و اجازه دهید کاملا داغ شود.
  • مرحله نهم: مایه کباب را به شکل دلخواه فرم دهید و آن را درون روغن سرخ کنید.
  • مرحله دهم: برای تهیه سس در همان تابه که کباب ها را سرخ نموده اید، گشنیز خردشده را تفت دهید. سپس آن را خارج کنید و در ظرف دیگری بریزید.
  • مرحله یازدهم: پیاز را به شکل خلالی خرد کنید و همراه با فلفل سیاه و زردچوبه در همان تابه تفت دهید.
  • مرحله دوازدهم: فلفل دلمه ای نگینی خردشده را به پیازها اضافه کنید.
  • مرحله سیزدهم: آبی را که از پخت لپه به جای مانده است، روی این مواد بریزید.
  • مرحله چهاردهم: حال پس از اضافه کردن آرد سفید به مواد درون تابه، آن ها را به خوبی ترکیب کنید تا کاملا یک دست شوند.
  • مرحله پانزدهم: رب گوجه فرنگی را در کمی آب جوش حل کنید و به مواد داخل تابه اضافه کنید.
  • مرحله شانزدهم: دانه های لیمو عمانی را بگیرید و آن را درون تابه بریزید.
  • مرحله هفدم: اکنون باید زیر تابه را زیاد کنید تا آبی که درون آن وجود دارد، جوش بیاید.
  • مرحله هجدهم: گشنیزهایی را که تفت داده و کنار گذاشته اید، به این مواد اضافه کنید.
  • مرحله نوزدهم: اکنون کباب هایی را که سرخ نموده اید، داخل تابه بچینید و برای دقایقی اجازه دهید روی حرارت باقی بمانند.
  • مرحله بیستم: در نهایت هم کباب ها را به همراه برنج یا نان سرو کنید.

نکات لازم در طرز تهیه گشنیز کباب

طرز تهیه گشنیز کباب را به شکل کامل به شما شرح دادیم. بعضی از آشپزان برای تهیه این غذا فوت وفن هایی را به کار می برند که بد نیست آن ها را هم در فرایند پخت به ذهنتان بسپارید:

  • گشنیز کباب را می توانید با نان خشک یا سبوس دار میل کنید.
  • تخم مرغ در پخت غذا از وا رفتن آن جلوگیری می نماید.

اصول نگهداری گشنیز کباب

گشنیز کباب مانند طرز تهیه کباب کوبیده با استفاده از گوشت چرخ نموده تهیه می شود. بنابراین باید بلافاصله پس از پخت حتما مصرف شود یا در صورت احتیاج درون یخچال قرار گیرد. هرگونه دمای بالا و رطوبت در محیطی که کباب در آن قرار بگیرد، باعث فاسد شدن آن خواهد شد.

روش جلوگیری از خراب شدن گشنیز کباب

گشنیز کباب پس از درست کردن تا زمانی که دمای متوسطی داشته باشد، می تواند خارج از یخچال قرار گیرد؛ اما بیشتر از این زمان نباید آن را در دمای محیط قرار دهید. هرگونه تغییر بوی کباب نشان دهنده خراب شدن غذاست.

برترین جایگزین ها برای طرز تهیه گشنیز کباب

در طرز تهیه گشنیز کباب می توانید به جای گوشت قرمز از گوشت شترمرغ بهره ببرید که آهن بیشتری دارد. بعلاوه می توان از سینه مرغ هم برای پخت آن استفاده کرد تا چربی خون را بالا نبرد.

تاریخچه گشنیز کباب

اصالت گشنیز کباب به آذربایجان برمی شود و برای اولین بار در این منطقه با استفاده از گوشت چرخ نموده و سبزیجات پخته شده است. به همین علت آن را با نام گشنیز کباب آذری هم می شناسند. در آذربایجان این غذا به همراه دوغ کفیر و سبزیجات دیگر سرو می شود.

خواص گشنیز برای بدن

گشنیز منبعی غنی از ویتامین های A، C و B6 و حاوی مواد معدنی از جمله آهن، پتاسیم، کلسیم و منیزیم است. گشنیز فیبر نیز دارد و به هضم غذا یاری می نماید. این سبزی دارای خواص درمانی برای مسائل معده مانند سوءهاضمه است؛ نفخ را از بین می برد و می تواند به سلامت کبد چرب یاری کند. این خصوصیات مفید گشنیز باعث شده است که درمانی برای بسیاری از مسائل بهداشتی باشد.

کباب گشنیز، کبابی با عطر و طعم بی نظیر…

در بالا طرز تهیه کباب گشنیز را شرح دادیم و نکات تهیه و نگهداری آن را برایتان گفتیم. پیشنهاد می کنیم این غذا را حتما تهیه نموده و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر احساس می کنید که بعضی از اعضای خانواده این غذا را دوست ندارند، کباب دلخواه آن ها را از سفارش انلاین غذا خبرنگاران سفارش داده و کباب گشنیز را برای خودتان و افرادی که آن را دوست دارند، تهیه کنید. با این کار، همه اعضای خانواده کباب های دلخواه خود را میل خواهند کرد.

در پایان از شما هم می خواهیم که اگر تجربه پخت گشنیز کباب را داشته اید، حتما نظرات خود را در خصوص ادویه هایی که استفاده می کنید و طعم نهایی غذا با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

اندازه خرد کردن گشنیزها در طرز تهیه گشنیز کباب چقدر است؟

در این غذا باید سبزی ها به شکل درشت خرد شوند.

می شود به جای لیمو عمانی از آب لیمو ترش در تهیه گشنیز کباب استفاده کنیم؟

خیر؛ دستور پخت غذا باید دقیقا همان طور باشد که در این مطلب بیان شد.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 18 بهمن 1403 بروزرسانی: 18 بهمن 1403 گردآورنده: 90bux.ir شناسه مطلب: 2322

به "طرز تهیه گشنیز کباب ؛ کبابی با عطر دل انگیز گشنیز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه گشنیز کباب ؛ کبابی با عطر دل انگیز گشنیز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید