نجات تپه باستانی کردستان از نابودی
به گزارش مجله 90 جعبه، عرصه و حریم تپه قلعه روستای گلالی کردستان دربرگیرنده آثاری از دوره های مختلف و آسیب دیده از خاک برداری برای تهیه خشت و ملاط در سده های پیشین، مشخص شد.

به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، امیر ساعدموچشی سرپرست هیئت باستان شناسی امروز شنبه 24 شهریور با اعلام این خبر گفت: برآورد به منظور معین عرصه و پیشنهاد حریم تپه قلعه (برج) روستای گلالی شهرستان قروه در استان کردستان به اتمام رسید.
او اضافه نمود: به دلیل قرارگیری بافت فرهنگی تپه قلعه روستای گلالی در داخل بافت کنونی روستا و انجام ساخت و سازها این اثر نیازمند معین عرصه و پیشنهاد حریم بود.
او این اثر را چند دوره ای گفت و گفت: لایه های فرهنگی آن بر روی تپه طبیعی واقع شده و سفالهای بدست آمده از آنالیز سطحی و گمانه های آن بر وجود سفالهای دوره مس و سنگ، دوره مفرغ و دوره های جدیدتر و وبویژه دوران اشکانی و دوره های میانه اسلامی گواهی می دهد.
استادیار دانشگاه پیغام نور با بیان اینکه تپه قلعه گلالی در سده های پیشین به دلیل خاکبرداری برای تهیه خشت و ملاط، مورد آسیب واقع شده گفت: در داخل بافت معماری قدیمی روستا، سفالهای دوره های مختلف را می توان شاهد بود.
او با اشاره به شناسایی لایه های دوران تاریخی در جانب شرقی توضیح داد: برآورد این سایت معین کرد محدوده اثر در بخش شرقی روستا بیشتر از آن چیزی است که تصور می شد.
برآورد به منظور معین عرصه و پیشنهاد حریم تپه قلعه (برج) روستای گلالی شهرستان قروه در استان کردستان با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام شد .
منبع: میراث آریا