10 واقعیتی که در مورد دیوار برلین باید بدانید، تصاویر

به گزارش مجله 90 جعبه، دیوار برلین عامل جدا شدن شرق برلین از غرب آن پس از جنگ جهانی دوم بود. این دیوار تا زمان فرو ریختن آن در سال 1989، نمادی از جنگ سرد محسوب می شد. در این مقاله باهم به بررسی حقایقی جالب درباره دیوار برلین می پردازیم.

10 واقعیتی که در مورد دیوار برلین باید بدانید، تصاویر

1. دیوار برلین مناطق تحت کنترل فرانسه، انگلیس و آمریکا را از منطقه تحت کنترل شوروی جدا می کرد

پس از خاتمه جنگ جهانی دوم، آلمان به چهار منطقه تقسیم شد و هر منطقه به دست یکی از اعضای متفقین افتاد که نازی ها را شکست داده بودند. مناطق تحت کنترل فرانسه ، بریتانیا و آمریکا به آلمان غربی یا جمهور فدرال آلمان تبدیل شدند.

منطقه تحت کنترل شوروی سابق نیز آلمان شرقی یا جمهوری دموکراتیک آلمان نام گرفت. برلین، پایتخت آلمان در آلمان شرقی تحت کنترل شوروی قرار داشت، اما ازآنجایی که این شهر منطقه مهم اجرایی برای نیروهای متفقین بود، به چهار بخش تقسیم شد. به این معنی که فرانسه، بریتانیا و آمریکا برلین غربی را اداره می کردند، درحالی که کنترل برلین شرقی در دست اتحاد جماهیر شوروی بود.

روابط میان آمریکا و شوروی در خلال نیمه دوم قرن بیستم به شدت رو به سردی رفت. درنتیجه، دیوار برلین به عنوان نمادی از این تنش، ساخته شد و لقب پرده آهنین را به خود گرفت.

2. دیوار برلین مانعی برای ورود آلمانی های ساکن شرق به بخش غربی بود

دیوار برلین به عنوان مانعی برای جلوگیری از ورود آلمانی های شرق به آلمان غربی ساخته شد. این دیوار به هیچ وجه مانعی برای آلمانی های غرب نبود که خواهان ورود به بخش شرقی بودند. آن ها می توانستند از هفته ها قبل با دریافت مجوز، راهی آلمان شرقی شوند. این دیوار با مخالفت قدرت های غربی روبرو نشد و ساخت آن تأییدی بر عدم برنامه ریزی شوروی به منظور تصاحب برلین غربی بود.

3. بیش از 100 نفر به هنگام عبور از دیوار برلین جان خود را از دست دادند

آمار رسمی نشان می دهد که حداقل 136 نفر به هنگام عبور از دیوار برلین جان خود را از دست دادند. مردمی که تلاش می کردند از شرق به غرب بروند، به عنوان خائن تلقی می شدند و به سربازان دستور داده شده بود که در صورت عبور شهروندان آلمان شرقی از مرز، به آن ها شلیک کنند. هرچند آن ها به دنبال کشتن این شهروندان نبودند.

4. گرافیتی های دیوار برلین مربوط به بخش غربی آن می شوند

طرف غربی دیوار برلین با نقاشی های گرافیتی پوشانده شده بود، درحالی که طرف شرقی آن فاقد نقاشی بود.

5. دیوار برلین یک فاجعه تبلیغاتی برای شوروی و آلمان شرقی بود

ساخت دیوار برلین به قیمت یک افتضاح تبلیغاتی برای شوروی سابق و آلمان شرقی تمام شد. این دیوار ستمگری و بی رحمی کمونیست ها را نشان می داد. آن ها تمامی حرکات شهروندان خود را زیر نظر داشتند و افرادی که به دنبال عبور از دیوار بودند را به گلوله می بستند و خائن معرفی می کردند.

6. آلمانی های غربی از دیوار برلین به عنوان سطل زباله استفاده می کردند

ساکنان برلین غربی دیوار برلین را راه ایده آلی برای خلاص شدن از شر زباله ها می دانستند. اگر آن ها به چیزی احتیاج نداشتند، آن را از بالای دیوار به طرف شرقی پرت می کردند.

7. بر روی دیوار برلین یک اجرای موسیقی برگزار گشت

دیوید هسلهاف (David Hasselhoff) در آلمان طرفداران بسیاری دارد. او آهنگ مشهور خود با نام در جست وجوی آزادی را در سال 1989 بر فراز دیوار برلین اجرا کرد.

8. در سراسر دیوار برلین چندین ایستگاه بازرسی وجود داشت

علی رغم اینکه دیوار برلین، شرق و غرب این شهر را از هم جدا می کرد، در طول این دیوار چندین ایستگاه بازرسی نیز وجود داشت که به دو طرف اجازه عبور و مرور از آن را می داد.

مشهورترین ایستگاه بازرسی این دیوار، ایست بازرسی چارلی نام داشت. این مکان منطقه تحت کنترل آمریکایی ها در برلین غربی را از منطقه تحت کنترل نیروهای شوروی در شرق برلین جدا می کرد. ایست بازرسی چارلی در اکتبر 1990 برچیده شد و حالا این یادگار دوران جنگ سرد در موزه متفقین در برلین نگهداری می شود.

آخرین بقایا از ایست بازرسی چارلی (یک نگهبان آلمان شرقی)، در سال 2000 تخریب شد.

9. تاریخ واقعی سقوط دیوار برلین 13 ژوئن 1990 است

اگرچه نهم نوامبر 1989 به عنوان تاریخ سقوط دیوار برلین شناخته می شود، اما تخریب رسمی این دیوار تا سیزدهم ژوئن 1990 به تأخیر افتاد. بین نهم نوامبر تا سیزدهم ژوئن، همچنان مرزهای کنترل رفت وآمد برقرار بود، هرچند دیگر سختگیری های قبلی وجود نداشت.

بخش هایی از دیوار از سوی آلمانی ها به عنوان یادگاری از آن دوران کنده شدند و حتی امروزه در فروشگاه های اینترنتی به فروش می رسند. مردمی که اقدام به کندن این دیوار کردند، به دارکوب های دیواری معروف شدند. برخی دیگر از بخشی های دیوار برلین تخریب شدند، اما دلیل این تخریب برای عبور و مرور بیشتر بود.

تمامی کنترل های مرزی در اول جولای 1990 به خاتمه رسیدند و آلمان از سوم اکتبر 1990 دوباره تبدیل به کشوری واحد شد.

10. محدودیت های عبوری صرفاً به روی زمین خلاصه نمی شد و زیر زمین را نیز در بر می گرفت

دیوار برلین یک مانع فیزیکی بر روی زمین بود، اما در آن دوران در زیر زمین چه اتفاقاتی رخ می داد؟ برلین نیز به مانند بسیاری از شهرهای مهم، دارای یک سیستم حمل ونقل زیرزمینی است. پس از ساخت دیوار برلین، قطارها تنها می توانستند در بخشی فعالیت کنند که به آن تعلق داشتند.

برخی از قطارها یا در طرف غربی یا در طرف شرقی برلین فعالیت می کردند. قطارهایی که پیش تر از این مرز عبور می کردند، حالا دیگر نمی توانستند به آن سوی مرزها بروند و دوباره بازگردند. بااین حال، 3 خط وجود داشت که از سوی برلینی های غربی استفاده می شد و در طول راستا خود به بخش های اندکی از برلین شرقی نیز ورود می کرد.

قطارهای این خطوط در برلین شرقی در طول ایستگاه های متعددی جابجا می شدند که به خاطر تاریکی و مراقبت شدید از سوی نیروهای پلیس، به ایستگاه های اشباح معروف بودند. این قطارها حق توقف در این ایستگاه ها را نداشتند.

البته استثناهایی نیز وجود داشت؛ ایستگاه فردریش اشتراسه (Friedrichstrasse) در برلین شرقی قرار داشت، اما یک ایستگاه بین خطوط بود که مسافران از طریق آن بین قطارهای دیگری که به نقاط مختلف برلین غربی می رفت، جابجا می شدند. مسافران همچنین می توانستند با داشتن مجوزهای مربوطه، از این ایستگاه وارد برلین شرقی شوند.

ایستگاه بورن هولمر اشتراسه (BornholmerStrasse) ایستگاهی بود که قطارهای برلین غربی و شرقی از آن، در خطوطی جداگانه، عبور می کردند. هیچ کدام از قطارهای دو طرف در این ایستگاه توقف نداشتند و دو خطی که از آن عبور می کردند، با یک حصار بلند از هم جدا شده بودند. ایستگاه وال آنک اشتراسه (Wallankstrasse) دیگر ایستگاهی بود که درست در مرز برلین غربی و شرقی در زیر زمین قرار داشت. در این ایستگاه خروجی هایی وجود داشت که برخی از آن ها به برلین غربی و برخی دیگر به برلین شرقی راه داشتند.

خروجی های برلین غربی باز بودند و به مردم اجازه عبور و مرور آزادانه می دادند. بااین حال، خروجی های منتهی به خیابان های آلمان شرقی بسته بودند. وقتی که ایستگاه های اشباح پس از فرو ریختن دیوار برلین بازگشایی شدند، اولین افرادی که از آن ها استفاده کردند، این ایستگاه ها را کاملاً دست نخورده و بدون تغییر یافتند. در ایستگاه های شرقی، بر روی دیوارها همچنان علائم و تبلیغات مربوط به سال 1961 دیده می شد.

منبع: گردشبان
انتشار: 23 مهر 1399 بروزرسانی: 23 مهر 1399 گردآورنده: 90bux.ir شناسه مطلب: 1102

به "10 واقعیتی که در مورد دیوار برلین باید بدانید، تصاویر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 واقعیتی که در مورد دیوار برلین باید بدانید، تصاویر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید