باید ها و نباید هایی درباره سیاه دانه

برترین ها: در متون طب سنتی برای سیاه دانه خواص مقوی و منحصر به فردی ذکر شده است. بسیاری از حکما و اطبای طب سنتی ایران، هند و چین از سیاه دانه، روغن و عصاره آن به صورت موضعی و خوراکی برای درمان بسیاری از بیماری ها و اختلال های جسمی استفاده می نمایند.

باید ها و نباید هایی درباره سیاه دانه

به اعتقاد این گروه از درمانگران مصرف سیاه دانه می تواند در درمان بسیاری از بیماری ها از قبیل بیماری های دستگاه کلیه، دستگاه گوارش (مثل نفخ، تورم معده، زخم معده) و پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری های مزمن و سرطان موثر باشد. مصرف موضعی و خوراکی سیاه دانه علاوه بر جنبه درمانی در حوزه بهداشت و زیبایی نیز کارکرد های متنوعی دارد که مهم ترین آن درمان جوش های چرکی و ناشی از چربی پوست است.

درمان نفخ دردناک شکم

نفخ یکی از شایع ترین اختلال هایی است که امروزه بسیاری از مردم آن را تجربه می نمایند. پیدایش این اختلال رابطه زیادی با شیوه زندگی و نوع رژیم غذایی و حتی زیاده روی در مصرف غذا ها دارد. از دیدگاه درمانگران طب سنتی مصرف سیاه دانه می تواند نفخ و درد های ناشی از آن را در بیشتر افرادی که به نفخ معده دچار هستند درمان کند. البته در بعضی متون اشاره شده در صورتی که پودر تخم سیاه دانه را با پودر دارچین مخلوط نموده و اندکی از این مخلوط را روی غذایشان بپاشند به درمان نفخ معده یاری و درد های ناشی از آن را کنترل می نماید.

پوستی صاف و یکدست می خواهید

در بعضی متون طب سنتی به این نکته اشاره شده که استفاده موضعی از تخم سیاه دانه و روغن کنجد برای درمان جوش های زیرپوستی بسیار موثر است. این درمان گران برای تهیه این ترکیب به بیماران شان توصیه می نمایند روغن کنجد و پودر سیاه دانه را با یکدیگر ترکیب نموده و آن را روی پوست صورت ماسک نمایند.

استفاده از این ترکیب به مدت 2 هفته به بهبود جوش های زیرپوستی منجر می گردد، اما هنگام استفاده از این ترکیب باید مراقب بود که بیش از اندازه از این روغن روی پوست استفاده نکنید چرا که استفاده بیش از اندازه از انواع روغن ها موجب بسته شدن منافذ پوستی می گردد. برای استفاده از این ترکیب باید سرانگشتان تان را اندکی به این روغن آغشته کنید و روی پوست تان ماساژ دهید.

برای افرادی که شیمی درمانی نموده اند

یکی دیگر از خواص سیاه دانه و عصاره به دست آمده از آن کاهش عوارض ناشی از مصرف دارو های شیمیایی و مدرنی است که امروزه برای درمان بیماری های سخت و مزمن همچون سرطان مورد استفاده قرار می گیرد.

دانه های سیاه دانه و روغن گرفته شده از آن به دلیل خواص درمانی ویژه ای که دارد از جمله بهترین دارو های گیاهی و طبیعی برای بیمارانی محسوب می گردد که به دلیل شیمی درمانی یا مصرف دارو های شیمیایی دچار نارسایی و اختلال در عملکرد کلیه ها شده اند. با مصرف روغن سیاه دانه می توان مانع از دفع پروتئین از ادرار شد و تا حد زیادی کراتین موجود در خون را کنترل و مهار کرد. از این رو افرادی که در معرض شیمی درمانی قرار دارند، می توانند با مشاوره با درمانگر طب سنتی و مصرف سیاه دانه بخشی از عوارض جانبی شیمی درمانی را بر کلیه های شان کنترل نمایند.

نکاتی درباره سیاه دانه که باید بدانید

  • سیاه دانه خواص درمانی بی شماری دارد که در کنار بعضی گیاهان یا روغن های طبیعی دیگر می تواند تاثیرات درمانی موثر و کم نظیری در کنترل بیماری ها و درمان آن ها داشته باشد.
  • مخلوط پودر سیاه دانه و عسل به ترتیب به میزان 25 و 100 گرم و میل کردن آن هنگام سردرد به تسکین درد های ناحیه سر و جمجمه یاری می نماید.
  • افرادی که بعد از ابتلا به سرماخوردگی مدام عطسه می نمایند می توانند جوشانده مخلوط سیاه دانه بوداده و روغن زیتون را به مدت یک دقیقه روی پیشانی خود مرهم نمایند. این مخلوط به آن ها یاری می نماید تا از شر عطسه ها خلاص شوند.
  • بعضی از درمانگران طب سنتی بر این باورند که سیاه دانه جویده شده و ترکیب شده با بزاق دهان موجب درمان زگیل می گردد.
  • افراد مبتلا به سینوزیت بهتر است در فصل پاییز هفته ای یک بار از بخور سیاه دانه استفاده نمایند.
  • مصرف سیاه دانه در وعده های غذایی برای خانم های سردمزاجی که شیر آن ها برای نوزادشان کم است موثر است و به مرور موجب افزایش شیر آن ها می گردد.

تسکین درد های شکمی

خانم های بارداری که در روز های پایانی دوران بارداری قرار دارند و در انتظار تولد فرزند خود به سر می برند با آغاز درد های شکمی یا درد های زایمان می توانند از ترکیب سیاه دانه و عسل برای کنترل درد و افزایش مقاومت و توان بدن شان استفاده نمایند. برای تهیه این ترکیب کافی است 25 گرم از پودر الک شده سیاه دانه را با 100 گرم عسل مخلوط نموده و سپس مقدار اندکی روغن حیوانی به آن اضافه نمایند.

مصرف این مخلوط علاوه بر کاهش میزان درد در ناحیه شکم به افزایش توان و قوت زائو هنگام زایمان یاری می نماید. البته از قلم نیاندازید که نباید خودسرانه از این مخلوط استفاده کنید و برای تجربه آن حتما از مشاوره با متخصص طب سنتی و پزشک زنان تان بهره بگیرد.

املت یونانی با سیاه دانه بخورید

یکی از روش هایی که به یاری آن می توانید مصرف سیاه دانه را به برنامه غذایی روزانه تان اضافه کنید تهیه املت یونانی با سیاه دانه است. برای تهیه این املت که می توانید در وعده صبحانه آن را میل کنید به 2 عدد تخم مرغ، یک عدد گوجه فرنگی، کمی پنیر سفید فتا، یک حبه سیر، 2 قاشق سیاه دانه و اندکی فلفل احتیاج دارید. برای تهیه این املت کافی است به اندازه نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون در تابه بریزید و گوجه خرد شده و سیر را در آن تفت دهید. سپس تخم مرغ را به آن اضافه کنید و در آخرین مرحله پخت پنیر رنده شده فتا، فلفل و سیاه دانه را روی تخم مرغ بریزید. به این ترتیب به سادگی می توانید سیاه دانه را به برنامه غذایی روزانه تان اضافه کنید و از خواص درمانی و تسکین دهنده آن استفاده کنید.

پنیر با چاشنی سیاه دانه بخورید

یکی دیگر از روش هایی که می توانید به یاری آن سیاه دانه را به سبد غذایی خانواده اضافه کنید استفاده از پودر تخم سیاه دانه با پنیر در وعده صبحانه یا میان وعده عصر است. می توانید با پودر کردن تخم سیاه دانه و پاشیدن آن روی پنیری که تصمیم دارید میل کنید یک پنیر با چاشنی سیاه دانه در منزل تهیه و از آن برای بهره بردن از خواص سیاه دانه استفاده کنید.

نسخه ای برای درمان جوش های چرکی

اگر در گروه جوان هایی قرار دارید که از دست جوش های التهابی و ترشحات چرکی آن رنج می برید، می توانید با استفاده از خمیر سیاه دانه برای درمان این جوش ها که غالبا بعد از بلوغ در نوجوانان به وجود می آید و در بعضی موارد تا جوانی افراد ادامه پیدا می نماید، اقدام کنید. برای تهیه این خمیر کافی است 2 قاشق پودر سیاه دانه را با مقداری سرکه ترکیب نموده و آن را روی صورت خود ماسک کنید. این ترکیب یاری می نماید جوش های التهابی و چرکی به مرور خشک و رفع شوند.

منبع: زندگی امروز
انتشار: بروزرسانی: 4 آذر 1398 شناسه مطلب: 354

به "باید ها و نباید هایی درباره سیاه دانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "باید ها و نباید هایی درباره سیاه دانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید