سیرابی؛ منبع پروتئین کم کالری
به گزارش مجله 90 جعبه، سرابی منبع غنی سلنیوم است؛ یکی از فواید سیرابی، تامین حدود 17 درصد از سلنیوم مورد احتیاج بدن انسان در طول روز است. سلنیوم یک ماده معدنی کلیدی است که به عنوان یک آنتی اکسیدان در بدن برای یاری به خنثی کردن رادیکال های آزاد و محافظت در برابر آسیب سلولی و بیماری های مزمن عمل می نماید.
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به فواید سیرابی گفت: بدن انسان برای فرآیندهای حیاتی مانند ارتباطات سلولی، تعادل مایعات، عملکرد سیستم ایمنی و تعمیر و نگهداری بافت به پروتئین احتیاج دارد و یکی از خواص سیرابی، داشتن مقادیر زیادی از پروتئین است.
مهنوش صاحبدل در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: سیرابی و شیردان آستر داخلی معده حیوانات نشخوارکننده مانند گاو و گوسفند است که بافت جویدنی دارد؛ این گوشت، طعمی خنثی دارد و به راحتی می تواند طعم سایر موادی که با آن پخته می گردد را به خود بگیرد. البته بعضی می گویند که طعم سیرابی و شیردان کمی شبیه به جگر است اما بافت غلیظ تر و جویدنی دارد.
وی اضافه کرد: در صورتی که این ماده غذایی در مدت دو سه ساعت پخته گردد، بافت آن به آرامی آغاز به نرم شدن می نماید و به همین علت اغلب در غذاهایی که مدت زمان طولانی تری احتیاج به پخته شدن دارند، مانند سوپ و خورش، یافت می گردد.
ارزش غذایی و فواید سیرابی
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به ارزش غذایی سیرابی گفت: سیرابی سرشار از پروتئین، سلنیوم، ویتامین B12و روی است. یکی دیگر از فواید سیرابی کالری کم آن است؛ به طوری که 100 گرم سیرابی و شیردان پخته شده، 94 کالری دارد بنابراین مصرف این غذا به علت کالری پایین و داشتن مواد مغذی مختلف، در رژیم غذایی توصیه می گردد.
وی اعلام کرد: بدن انسان برای فرآیندهای حیاتی مانند ارتباطات سلولی، تعادل مایعات، عملکرد سیستم ایمنی و تعمیر و نگهداری بافت به پروتئین احتیاج دارد و یکی از خواص سیرابی، داشتن مقادیر زیادی از پروتئین است.
صاحبدل اضافه کرد: سرابی منبع غنی سلنیوم است؛ یکی از فواید سیرابی، تامین حدود 17 درصد از سلنیوم مورد احتیاج بدن انسان در طول روز است. سلنیوم یک ماده معدنی کلیدی است که به عنوان یک آنتی اکسیدان در بدن برای یاری به خنثی کردن رادیکال های آزاد و محافظت در برابر آسیب سلولی و بیماری های مزمن عمل می نماید.
وی ادامه داد: پایین بودن مقدار سلنیوم در بدن با کاهش عملکرد ایمنی و زوال شناختی مرتبط است. افزایش مصرف سلنیوم نیز به طور بالقوه می تواند به پیشگیری از مسائل فراوری مثل، بیماری خودایمنی تیروئید و حتی انواع خاصی از سرطان یاری کند.
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان اعلام کرد: یکی از فواید سیرابی، داشتن مقادیر فراوانی از ویتامین B12 است که به پیشگیری از کم خونی یاری می نماید.
وی با اشاره به خواص سیرابی برای لاغری مطرح نمود: خوردن غذاهای سرشار از پروتئین می تواند به کنترل اشتها و کنترل وزن یاری کند. سیرابی و شیردان در مقایسه با سایر منابع پروتئین حیوانی، کالری و چربی کمی دارند. مطالعات نشان داده اند که مصرف غذاهایی با پروتئین بالا در طول فرایند کاهش وزن می تواند در کاهش اشتها تاثیر زیادی داشته باشد.
صاحبدل اعلام کرد: یکی از خواص سیرابی، تامین حدود 1.5 میلی گرم روی در هر وعده است. بدن برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی، بهبود زخم، لخته شدن خون، فراوری مثل، عملکرد تیروئید و انسولین، بینایی سالم و حس بویایی و چشایی مناسب، به روی احتیاج دارد. روی ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان را نیز به عنوان یک آنتی اکسیدان و محافظ سلول ها در برابر آسیب رادیکال های آزاد، کاهش دهد.
مواردی که در مصرف سیرابی باید به آن توجه کرد
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: یکی از مضرات سیرابی و شیردان در مقایسه با سایر قطعات گوشت، کلسترول بالای آن است؛ یک وعده از این غذا می تواند تا 108 میلی گرم کلسترول داشته باشد که حدود یک سوم کلسترول مورد احتیاج کلی توصیه شده در روز است.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از مضرات سیرابی و شیردان، سفتی آن در صورت درست پخته نشدن و سختی جویدن آن است. کمبود چربی که موجب می گردد این گوشت، منبع پروتئین کم کالری بسیار خوبی باشد، پخت آن را سخت و بافت آن را لاستیکی می نماید. جویدن این غذا برای کسانی که دندان مصنوعی یا دندان های حساس دارند، ممکن است مسائلی ایجاد کند.
صاحبدل اضافه کرد: برای تهیه سیرابی و ایجاد طعم مطلوب، معمولا از نمک زیادی برای پخت آن استفاده می گردد و این یکی از مضرات سیرابی و شیردان محسوب می گردد به همین علت مصرف این غذا به افرادی که فشار خون بالا دارند، توصیه نمی گردد.
منبع: عصر ایران