طرز تهیه ترشی انبه عربی اصیل به 2 روش اصلی
به گزارش مجله 90 جعبه، در جنوب ایران و شهرهای عرب زبان حاشیه خلیج فارس، ترشی انبه یکی از مرسوم ترین و محبوب ترین چاشنی هاست که طعمی دلنشین و عطرآگین به غذاها می بخشد. این ترشی خوشمزه که با روش های مختلفی تهیه می گردد، معمولا از ترکیب انبه های نارس، ادویه های گرمسیری و چاشنی های ترش مزه به دست می آید و طعمی بی نظیر و منحصر به فرد دارد. در این مطلب، دو روش اصلی طرز تهیه ترشی انبه عربی را به شما آموزش می دهیم تا بتوانید این طعم اصیل جنوبی را در منزل خود در کنار طرز تهیه ترشی انبه با روغن زیتون تجربه کنید.
مواد لازم برای تهیه ترشی انبه عربی
- انبه 1 کیلو
- سیر 5-6 حبه
- سیاه دانه 1 قاشق چای خوری
- فلفل قرمز نصف قاشق چای خوری
- فلفل سیاه یک چهارم قاشق چای خوری
- تخم گشنیز 1 قاشق چای خوری
- نمک به اندازه لازم
- سرکه سفید به اندازه لازم
طرز تهیه ترشی انبه عربی
1. آماده سازی انبه ها و سیر
اولین مرحله از طرز تهیه ترشی انبه عربی این است که انبه را آماده کنید برای این کار انبه ها را بشویید بعد پوست بگیرید. سپس هسته انبه ها را جدا کنید و گوشت آن ها به قطعات دلخواه خود برش دهید. هم زمان حبه های سیر را هم در یک ظرف مناسب بریزید و له کنید.
نکته: می توانید تبه ها را به صورت مکعبی، خلال یا ورقه ای برش دهید.
2. آماده سازی ادویه ها
اکنون و در این مرحله نوبت آن است که ادویه های مناسب ترشی انبه را آماده کنید برای این کار سیاه دانه، فلفل قرمز، فلفل سیاه و تخم گشنیز را داخل یک قابلمه که از قبل روی حرارت قرار داده اید، بریزید و بو دهید تا بوی آن ها آزاد گردد بعد آن ها را آسیاب کنید.
3. انداختن ترشی انبه
اکنون زمان آن است که انبه ها را داخل شیشه بریزید برای این کار یک لایه انبه بریزید، سپس رویش یک لایه سیر بریزید بعد یک لایه ادویه و در نهایت وقتی شیشه تقریبا پر شد و فقط کمی فضای خالی در بالای آن ها باقی ماند، در شیشه ها را محکم ببندید و آن ها را به مدت حداقل یک هفته در یخچال قرار دهید تا جا بیفتد.
مواد لازم برای تهیه ترشی انبه عربی با تمر هندی
- تمر هندی حدود 2 قاشق غذاخوری
- انبه نارس 5 عدد
- رب انار 250 گرم
- شیره خرما 125 گرم
- سیاه دانه 125 گرم
- سیر رنده شده 5 قاشق چای خوری
- سرکه 2 لیتر
- روغن زیتون به اندازه لازم
- فلفل، نمک و سایر ادویه های دلخواه به اندازه لازم
طرز تهیه ترشی انبه عربی با تمر هندی
یکی دیگر از روش های ترشی انبه عربی این است که در آن تمر هندی استفاده می گردد برای تهیه ترشی انبه عربی به این شکل درست مثل تمام روش های تهیه ترشی انبه ابتدا انبه ها را شسته و خشک کنید. آن ها را برش داده و هسته را جدا کنید. انبه ها را به چهار قسمت تقسیم کنید. نیازی به پوست کندن انبه نیست.
سپس ادویه ها را با روغن زیتون کمی تفت دهید بعد اندازهی تمرهندی را در کمی سرکه بریزید و داخل یک قابلمه مناسب روی حرارت دهید تا بجوشد و رقیق گردد. در نهایت محتویات را صاف کنید. سپس بقیه سرکه را به جوش آورده و محتویات صاف شده را به آن اضافه کنید.
وقتی مخلوط سرکه جوشید، دو مشت انبه به آن اضافه کنید و به مدت 7 تا 8 دقیقه صبر کنید سپس شیره خرما و رب انار را به محتویات اضافه کنید. در نهایت تمام انبه ها را به مخلوط اضافه نموده و حرارت را خاموش کنید.
در نهایت اجازه دهید مخلوط به مدت 12 ساعت خنک گردد. سپس سیر رنده شده و سیاه دانه را به ترشی اضافه کنید. حالا می توانید ترشی را در شیشه های مختلف بریزید.
نکته: اندازه ادویه ها و سایر مواد را می توانید بر اساس سلیقه خود تنظیم کنید. بعلاوه، برای طعم بهتر، می توانید ترشی را به مدت طولانی تری نگهداری کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه ترشی انبه
تهیه ترشی انبه به روش بندری یا روش عربی آسان است و کافی است نکات و فوت وفن های آن را بدانید و رعایت کنید. به عبارتی با رعایت نکات و فوت و فن ها می توانید یک ترشی انبه خانگی خوشمزه و اصیل جنوبی تهیه کنید.
نکات مهم برای انتخاب انبه
برترین انتخاب برای تهیه ترشی انبه، انبه های نارس یا کمی کال است. این نوع انبه ها طعمی ترش و ملس دارند و برای ترشی مناسب تر هستند. البته انبه ای که برای ترشی انتخاب می کنید باید سفت و محکم باشد. انبه های نرم و رسیده برای ترشی مناسب نیستند. برای آشنایی بیشتر با جزییات تهیه انبه کال می توانید به مطلب طرز تهیه ترشی انبه کال در کتاب کاله مراجعه کنید.
ادویه مناسب ترشی انبه
معمولا برای تهیه ترشی انبه از ادویه های با طبع گرم مثل زردچوبه، زنجبیل، دارچین، فلفل قرمز، سیاه دانه و تخم گشنیز استفاده می گردد اما می توانید برحسب ذائقه خود اندازه و نوع ادویه ها را تغییر دهید.
انواع سرکه مناسب برای تهیه ترشی انبه
برای تهیه ترشی انبه درست مثل طرز تهیه ترشی آلبالو یا هر ترشی دیگر می توانید از انواع سرکه بهره ببرید. اما برترین سرکه برای تهیه ترشی معمولا سرکه سفید است. فقط دقت کنید که استفاده از هر نوع سرکه طعم متفاوتی به ترشی شما می دهد. طرز تهیه ترشی انبه با سرکه را می توانید با جزییات کامل در کتاب کاله مطالعه کنید.
در مورد اندازه سرکه هم باید مراقب باشید که اندازه آن را طوری تنظیم کنید که روی مواد ترشی را کامل بپوشاند.
حرارت دادن ادویه ها
برای تهیه ترشی انبه بهتر است حتما قبل از اضافه کردن ادویه ها به ترشی، آن ها را کمی در روغن تفت دهید تا عطر و طعم آن ها آزاد گردد.
زمان جا افتادن ترشی انبه عربی
ترشی انبه عربی معمولا از یک هفته بعد از انداختن در یخچال آماده است و به عبارتی در یک هفته ترشی انبه جا می افتد و طعم آن یک دست می گردد.
تغییر طعم: برای تغییر طعم ترشی می توانید از میوه ها و سبزیجات دیگری مانند هویج، خیار، فلفل دلمه و… بهره ببرید.
منبع: کتاب کاله