مصرف روزانه گوشت فرآوری شده ریسک زوال عقل را افزایش می دهد

به گزارش مجله 90 جعبه، مطالعه جدید نشان می دهد مصرف روزانه سوسیس و کالباس با افزایش ریسک زوال عقل همراه است.

مصرف روزانه گوشت فرآوری شده ریسک زوال عقل را افزایش می دهد

به گزارش خبرنگاران به نقل از مهر، نتایج یک مطالعه مشاهده ای نشان می دهد که مصرف 25 گرم گوشت فرآوری شده در روز با افزایش 44 درصدی خطر ابتلاء به زوال عقل مرتبط است.

این مطالعه همچنین ارتباط بین خوردن گوشت های قرمز فرآوری نشده مانند گوشت گاو، گوشت خوک و گوساله و کاهش خطر ابتلاء به زوال عقل را نشان داد.

به نظر نمی رسد که ژن موسوم به آلل APOE ε4، که 3 تا 6 برابر خطر ابتلاء به زوال عقل را در فرد افزایش می دهد، بر رابطه بین رژیم غذایی و این عارضه مغزی تأثیر بگذارد.

افراد مبتلا به زوال عقل دارای مسائلی در زمینه حافظه، توجه، تفکر و استدلال هستند که در فعالیت های روزمره شأن اختلال ایجاد می نماید. این مسائل شناختی بخشی از فرایند معمول پیری نیستند.

طبق گزارش سازمان بهداشت دنیای، در سراسر دنیا حدود 50 میلیون مورد زوال عقل وجود دارد که هر ساله حدود 10 میلیون مورد جدید نیز تشخیص داده می گردد.

بیماری آلزایمر شایع ترین مورد زوال عقل است که 60 تا 70 درصد موارد را تشکیل می دهد.

حدود 5-10 درصد موارد زوال عقل با اختلال در جریان خون در مغز، به عنوان مثال ناشی از سکته مغزی مرتبط است که به عنوان زوال عقل عروقی شناخته می شوند.

معین شده است که عوامل ژنتیکی و زیست محیطی نظیر رژیم غذایی و سبک زندگی بر ابتلاء به زوال عقل و فرایند پیشرفت آن تأثیر می گذارند.

مطالعه جدید محققان دانشگاه لیدز در بریتانیا نشان می دهد بین مصرف گوشت فرآوری شده و افزایش ریسک ابتلاء به زوال عقل ارتباط وجود دارد.

گوشت های فرآوری شده شامل محصولاتی مانند سوسیس، کالباس و سالامی و گوشت گاو نمک سودشده است.

به گفته این محققان، گوشت قرمز ممکن است تأثیر حفاظتی در مقابل زوال عقل داشته باشد.

در این مطالعه، اطلاعات ژنتیکی و سبک زندگی حدود نیم میلیون شرکت کننده در بریتانیا در رده سنی 40 تا 69 سال آنالیز شد.

محققان بعد از آنالیز این داده ها دریافتند که به ازای مصرف هر 25 گرم گوشت فرآوری شده بیشتر در روز، 44 درصد خطر ابتلاء به زوال عقل از هر نوعی افزایش می یابد.

این میزان مصرف با افزایش 52 درصدی خطر ابتلاء به آلزایمر همراه است.

در مقابل به ازای مصرف هر 50 گرم گوشت فرآوری نشده در روز 19 درصد خطر ابتلاء به زوال عقل به هر علت و 30 درصد خطر ابتلاء به بیماری آلزایمر کاهش می یابد.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 28 فروردین 1400 بروزرسانی: 28 فروردین 1400 گردآورنده: 90bux.ir شناسه مطلب: 1475

به "مصرف روزانه گوشت فرآوری شده ریسک زوال عقل را افزایش می دهد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مصرف روزانه گوشت فرآوری شده ریسک زوال عقل را افزایش می دهد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید