حلیم بادمجان با مرغ ، 13 نکته مهم برای بافت کشدارتر و طعم بهتر
به گزارش مجله 90 جعبه، حلیم بادمجان با مرغ یکی از نسخه های حلیم بادمجان مجلسی است. البته شما می توانید حلیم بادمجان خانگی را با گوشت گردن یا سردست گوسفندی، گوشت چرخ نموده، گوشت مرغ یا اصلا بدون گوشت با برنج یا بلغور گندم، عدس یا لوبیا سفید درست کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ و برنج و عدس را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ در یک نگاه
برای تهیه حلیم بادمجان با مرغ و برنج و عدس، ابتدا برنج و عدس را خیس کنید. گوشت مرغ را هم با پیاز، زردچوبه و آب بپزید و ریش ریش کنید. سپس، بادمجان ها را پوست بگیرید و نمک سود نموده و پس از استراحت، بادمجان ها را در روغن سرخ کنید.
حالا، برنج و عدس را جداگانه بپزید و با بادمجان، مرغ، پیاز داغ و سیر کوبیده مخلوط کنید و به خوبی بکوبید تا مواد یکدست و کشدار شوند. پس از آن، کشک، فلفل و در صورت تمایل کمی زعفران افزوده و این مخلوط را بجوشانید تا مزه ها ترکیب شوند. در آخر، نعنا خشک را تفت دهید و همراه با پیاز داغ و سیر داغ برای تزیین روی حلیم بادمجان بریزید و آن را با نان سرو کنید.
برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ ادامه این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه حلیم بادمجان کشدار با مرغ (برای 4 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
سینه مرغ (بدون پوست و استخوان) | 300 گرم |
بادمجان | 6 عدد قلمی و میانه |
برنج (ایرانی یا نیم دانه) | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
عدس (اختیاری) | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
پیاز (برای پیاز داغ) | 2 عدد میانه |
سیر (برای سیر داغ) | 3 حبه |
کشک (اختیاری) | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
سبزی خشک نعناع | 2 قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک، فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن سرخ کردنی | به میزان کافی |
زعفران (دم نموده غلیظ) | برای تزیین حلیم بادمجان با مرغ |
مغز گردو، سیر داغ، پیاز داغ | برای تزیین حلیم بادمجان با مرغ |
نان و سبزی خوردن | برای سرو حلیم بادمجون |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 45 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت حلیم بادمجان با مرغ: حدود 90 دقیقه
مراحل طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ و برنج و عدس
طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ و برنج عدس، با مرغ، بلغور گندم و لوبیا سفید و بعلاوه بدون برنج و بلغور فقط با حبوبات و مرغ و در تمام موارد با استفاده از بادمجان سرخ نموده، بادمجان بخارپز یا بادمجان کبابی قابل انجام است.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
پیش از آغاز مراحل طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ و برنج و عدس، برنج را به خوبی بشویید و با میزانی آب و نمک برای 1 الی 2 ساعت بخیسانید. عدس را هم به خوبی بشویید و برای 30 دقیقه بخیسانید. سپس، گوشت سینه مرغ را نیز به خوبی بشویید و در سبد بگذارید تا آب اضافی آن خارج گردد.
پس از آن، بادمجان های شسته شده را پوست بگیرید به قطعات دلخواه خرد کنید. سپس، روی تکه های بادمجان کمی نمک بزنید و بادمجان ها را برای 20 دقیقه استراحت دهید تا تلخی آن ها گرفته گردد.
در ادامه، پیازهای شسته شده و بدون پوست را به صورت نگینی ریز برش بزنید و کنار بگذارید. حبه های سیر شسته و بدون پوست را نیز رنده کنید یا بکوبید تا کاملا له و پوره شوند.
در صورت تمایل، برای خرید نمک، انواع برنج، انواع حبوبات مانند عدس و انواع گوشت مانند گوشت مرغ می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: گوشت مرغ را بپزید
در این مرحله از طرز تهیه حلیم بادمجان با گوشت مرغ، وقت آن است که سینه مرغ را با نصف پیاز نگینی خرد شده، کمی نمک، زردچوبه و یک لیوان آب در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا آب بجوشد. سپس، کف ایجاد شده بر روی آب را با کفگیر جمع کنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت را ملایم کنید تا مرغ برای 30 الی 40 دقیقه روی شعله کم بپزد. پس از پختن گوشت مرغ، آن را ریش ریش کنید و کنار بگذارید.
برای خرید انواع ادویه مانند زردچوبه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: برنج و عدس را بپزید
در این مرحله برنج خیس خورده را آبکشی کنید و با میزانی آب و کمی نمک برای 30 دقیقه به صورت کته بپزید تا کاملا نرم گردد و حالت له شده بگیرد. عدس را نیز جداگانه بپزید و به برنج بیفزایید.
مرحله چهارم: بادمجان ها را سرخ کنید
در این فاصله، بادمجان های نمک زده را با دستمال خشک کنید تا آب اضافی آن ها گرفته گردد. سپس، میزانی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد. تکه های بادمجان را در تابه داغ بچینید و هر دو طرف آن ها را در روغن سرخ کنید. انجام این کار، تقریبا 20 دقیقه طول می کشد.
برای خرید روغن سرخ کردنی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: به جای مانده پیاز را تفت دهید
حالا، به جای مانده پیاز نگینی خرد شده را نیز در همان تابه ای بریزید که بادمجان ها را در آن سرخ کردید. در صورت لزوم، میزانی روغن به این تابه اضافه کنید. پیازها را تفت دهید تا کاملا سبک و طلایی شوند. در دقایق پایانی، میزان کمی زردچوبه هم به پیاز اضافه کنید تا عطر و رنگ زردچوبه آزاد گردد.
برای خرید پیاز داغ می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله ششم: مواد حلیم بادمجان را بکوبید
پس از آماده شدن همه مواد، وقت آن است که برنج پخته و نرم، بادمجان شده، مرغ ریش شده، پیاز تفت دیده و سیر کوبیده را داخل قابلمه مناسبی بریزید. محتویات این قابلمه را با گوشتکوب دستی یا با گوشتکوب برقی به صورت هفت و هشتی (مثل) به خوبی بکوبید تا حلیم بادمجان خوشمزه شما کاملا یکدست و کشدار گردد.
مرحله هفتم: کشک را اضافه کنید
حالا زمان است که کشک و میزانی فلفل سیاه را به محتویات قابلمه اضافه کنید. سپس، قابلمه حاوی مواد کوبیده شده و کشک را برای 20 الی 30 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید و هم بزنید تا مایه حلیم بادمجان بجوشد و طعم ها کاملا به خورد یکدیگر بروند.
برای خرید کشک و فلفل سیاه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هشتم: نعنا داغ و سیر داغ درست کنید
حالا، میزانی روغن را در تابه تمیز و مناسبی بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس، نعنا خشک را به این تابه اضافه کنید و فقط برای چند ثانیه تفت دهید تا عطر نعنا داغ آزاد گردد. مراقب باشید، نعنا خشک خیلی زود می سوزد و نعناع داغ () سیاه و بدمزه می گردد. در یک تابه دیگر هم میزانی روغن بریزید و سیر داغ () درست کنید.
برای خرید انواع سبزیجات خشک شده مانند نعنا خشک و سیر داغ آماده می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله آخر: حلیم بادمجان با گوشت مرغ را سرو کنید
پس از انجام مراحل بالا، حلیم بادمجان مرغ آماده شده را در ظرف سرو بریزید و روی آن را با نعنا داغ، پیاز داغ، سیر داغ و در صورت تمایل با مغز گردو، کمی کشک و میزانی زعفران دم نموده تزیین کنید. این غذای خوشمزه را می توانید همراه با نان سرو کنید.
برای خرید زعفران و انواع نان می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ مجلسی
- طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی با مرغ عینا مانند همان چیزی است که در دستور بالا برایتان گفتیم؛ با این تفاوت که شیرازی ها معمولا به جای برنج میزانی بلغور گندم یا گندم پوست کنده را می پزند و به این غذا اضافه می نمایند.
- در طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ و لوبیا سفید، کافی است نصف لیوان لوبیا سفید را از روز قبل بخیسانید. سپس، لوبیا سفید را به خوبی بپزید و به جای عدس همراه با برنج یا بلغور گندم به مایه حلیم بادمجان اضافه کنید.
- در بعضی از رسپی ها، حلیم بادمجان را بدون برنج و فقط با حدس یا لوبیا سفید می پزند.
- در طرز تهیه حلیم بادمجان خانگی بهتر است مواد را با استفاده از دستگاه غذاساز یا گوشتکوب برقی له کنید تا حلیم بادمجان خوشمزه و مجلسی شما کاملا کشدار گردد.
- برنج یا بلغور را در مقایسه با حالت عادی باید با میزان بیشتری آب بپزید تا کاملا نرم و له شوند.
- کشک را پس از کوبیدن مواد و در مرحله پایانی اضافه کنید و اجازه دهید حدود 15 الی 20 دقیقه با مواد بجوشد تا طعم ها ترکیب شوند و کشک از نظر بهداشتی ایمن باشد.
- بسته به طبع و ذائقه، می توانید میزان کمی پودر دارچین و پودر هل نیز به مایه حلیم بادمجان اضافه کنید.
- اگر حلیم بادمجان پس از پخت بیش از میزان سفت شد، می توانید کمی آب مرغ یا آب جوش اضافه کنید و آن را دوباره بجوشانید تا بافت حلیم بادمجان اصلاح گردد.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شدن حلیم بادمجان با مرغ
برای کشدار و لعاب دارتر شدن حلیم بادمجان چه باید کرد؟
استفاده از برنج یا بلغور گندم پخته شده به همراه کوبیدن مداوم مواد موجی ایجاد بافتی کشدار می گردد. له کردن کامل برنج، بادمجان و مرغ با گوشتکوب دستی به صورت هفت و هشتی مثل قدیمی ها کلید اصلی لعاب دار شدن حلیم بادمجان است. استفاده از میزان کمی کشک نیز به غلظت این غذا یاری می نماید.
چه نوع بادمجانی برای حلیم بادمجان مناسب تر است؟
بادمجان های قلمی و کم تخم که گوشت بیشتری دارند، برترین گزینه برای تهیه حلیم بادمجان هستند. هر چه بادمجان گوشتی تر و شیرین تر باشد، حلیم خوشمزه تری خواهید داشت.
آیا می توان بادمجان را به جای سرخ کردن، کبابی یا بخارپز کرد؟
بله، در طرز تهیه حلیم بادمجان رژیمی و سالم تر، می توانید بادمجان را کبابی یا بخارپز نموده و سپس به غذا اضافه کنید. طعم دودی بادمجان کبابی، این غذا را خاص تر می نماید؛ فقط مطمئن شوید پوست بادمجان ها کاملا جدا شده باشد. هم برای این غذا مناسب است.
چرا گاهی حلیم بادمجان تلخ می گردد؟
تلخی این غذا معمولا از تلخ بودن بادمجان ها یا سوختن نعنا داغ ناشی می گردد. برای برطرف تلخی، بادمجان را پس از پوست گیری نمک سود کنید و مدتی استراحت دهید. سپس، می توانید بادمجان ها را سرخ کنید. در خصوص نعنا هم باید مراقب باشید برای مدت کوتاهی در روغن داغ تفت ببیند و نسوزد.
چگونه می توانیم طعم حلیم بادمجان را بهتر کنیم؟
افزودن میزان کمی زعفران دم نموده، دارچین یا سیر تازه کوبیده شده در انتهای پخت، طعمی ویژه و عطری دل انگیز به حلیم بادمجان می دهد. بعلاوه، استفاده از آب مرغ به جای آب ساده، طعم این غذا را خوشمزه تر و غنی تر می نماید.
منبع: افق کوروش