در تبادل نظر با خبرنگاران مطرح شد؛ کنکور 98، رژیم غذایی مناسب برای کنکوری ها
به گزارش مجله 90 جعبه، رئیس انجمن صنایع غذایی ایران درباره رژیم غذایی مناسب برای دانش آموزان کنکوری شرح داد.
محمدحسین عزیزی رئیس انجمن صنایع غذایی ایران در گفت وگو با خبرنگار ، درباره اهمیت تعذیه مناسب در دوران آمادگی برای کنکور گفت: دانش آموزان کنکوری باید همان سه وعده غذایی معمول خود را داشته باشند اما میان وعده های خود را افزایش دهند تا وعده های غذایی به پنج وعده در روز برسد.
وی شرح داد: مغز فرد مشغول مطالعه، انرژی و گلوکز زیادی مصرف می نماید، پرخوری در سه وعده اصلی غذایی برای تامین انرژی خود، این دسته از افراد زمان زیادی را بی حرکت و نشسته هستند و با توجه به متابولسیم بدنی خود باید برنامه ریزی غذایی درستی داشته باشند تا دچار دیابت، چاقی، چربی خون و دیگر بیماری ها نشوند.
رئیس انجمن صنایع غذایی ایران توضیح داد: با اضافه کردن وعده های غذایی اما در حجم های کم می توانند انرژی خود را تامین و از چاقی و مسائل دیگر جلوگیری نمایند، همچنین وعده غذایی اضافه شده یک میان وعده بین صبحانه و ناهار، چاشت حدود ساعت ده و نیم صبح و میان وعده بین ناهار و شام، عصرانه ای ساعت پنج بعد از ظهر میل نمایند و باید در این برنامه غذایی سبزیجات و میوه ها را نیز بگنجانند.
عزیزی شرح داد: مصرف غذاهای متنوع در این پنج وعده غذایی برای بهتر شدن عملکرد مغز و بهبود تمرکز و انرژی برای مطالعه همچنین عدم احتیاج به املاح و مواد معدنی، پروتئین ها، کربوهیدارت ها و غیره یاری شایانی به روند مطالعه خواهد نمود.
رئیس انجمن صنایع غذایی ایران شرح داد : با اطلاع از ارزش های می توان برنامه غذایی بهتری را تنظیم کرد.
کنکوری ها چه موادغذایی بخورند؟
عزیزی گفت: گوشت؛ منبع مهمی برای تامین آهن، روی، فسفر، سدیم، کلر، منیزیم ویتامین ب 12 است، مرغ؛ منبع مناسب پروتئین است که 12 گرم آن حدود 70 درصد احتیاج پروتئین بدن را برآورده می سازد. مرغ منبع مناسبی از ویتامین ب3 نیز هست، ماهی؛ منبع مواد مغذی ای همچون پروتئین با کیفیت بالا، یُد، انواع ویتامین های دی، مواد معدنی مورد احتیاج بدن، اسید چرب امگا 3 است.
وی اضافه کرد: شیر و لبنیات؛ نسبت به هر غذای دیگری در رژیم غذایی روزمره ما دارای اهمیت است، در هر کالری مقدار زیادی کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، زینک، پروتیین، آهن، سلنیوم، ویتامین B6، ویتامین E، ویتامین K، ویتامین B2، ویتامین B1، نیاسین و چربی است که می تواند به عنوان یک غذای کامل که شامل 18 ماده از 22 ماده مورد احتیاج ضروری بدن است معرفی گردد.
رئیس انجمن صنایع غذایی ایران گفت: تخم مرغ؛ منبع یک ماده غذایی بی نظیر است، ترکیب پروتئینی موجود در آن نظیر کولین، لوتئین و گزانتین، مواد مغذی، مواد معدنی و ویتامین های مورد احتیاج بدن است که کمبود بعضی از آنها موجب بروز بیماری های مختلف از جمله بیماری های ذهنی و چشم می گردد، آجیل ها و انواع مغزها؛ منبع سرشار از فسفر، آهن، منگنز، مس، روی،کلسیم، پتاسیم، انواع ویتامین های A، B ، E، انواع پروتین ها، املاح ضروری بدن، چربی غیراشباع، اسیدهای چرب امگا3و فیبر هستند.
عزیزی اظهار کرد: حبوبات شامل لوبیا قرمز، نخود، سویا ، لوبیا سبز، لوبیا سفید، یونجه ، عدس، لپه و غیره می گردد؛ حبوبات گیاهان پروتئینی هستندکه مقدار زیادی پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی، آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و ویتامین ها خصوصا ویتامین های گروه A دارند و در هرم راهنمای غذایی، همچنین حبوبات جزو گروه گوشت محسوب می شوند. چرا که حبوبات از نظر پروتئین کاملا غنی هستند.
وی اضافه کرد: پروتئین های حبوبات معمولا از نظر اسید آمینه غنی و بهترین منابع گیاهی برای تکمیل غلات هستند و مقدار اضافه اسید آمینه حبوبات، کمبود اسید آمینه غلات را جبران نموده و مقدار اضافی اسیدهای آمینه ضروری و گوگرد دار غلات، کمبود حبوبات را از نظر این عنصر تامین می نمایند، براین اساس ضروری است حبوبات را همراه با غلات مصرف کنید و مصرف حبوبات به دلیل داشتن فیبر زیاد و اشغال حجم زیادی از معده، احساس سیری زودرس ایجاد می نماید و به دلیل آن که قند موجود در آن به تدریج آزاد می گردد، ما را دیرتر گرسنه می نماید.
رئیس انجمن صنایع غذایی ایران توضیح داد: غلات سبوس دار؛ که شامل گندم سیاه، گندم، برنج، جو، جو دوسر و ذرت انواع غلات سبوس دار هستند، در طیف غذاهای روزمره، به ویژه نان و غلات یافت می شوند و می توانند کامل یا فرآوری شده نیز باشند، حتی اگر این غلات شکسته شده، خردشده، آسیاب شده یا به شکل آرد، نان یا غذای صبحانه درآمده باشند.
کنکوری ها چه موادغذایی نخورند؟
وی گفت: با آنکه تمام خواص مواد غذایی را باهم مرور کردیم باید توجه داشت که خوردن غذاهای خیلی چرب، خیلی شور مانند فست فودها ، نوشیدن نوشابه های گازدار، گوشت های پرچربی، خوردن دوغ و ماست، حبوبات نفاخ به مقدار زیاد و پر خوری حتی در مواد غذایی بسیار مغذی به دلیل ایجاد سنگینی و خواب آلودگی باعث کاهش بازدهی افراد خواهد شد و کنکوری ها از خوردن آنها پرهیز نمایند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان