راه حل محققان کشور در افزایش پایداری مواد مؤثره، حذف طعم تلخ شکر گیاهی با فناوری نوین

به گزارش مجله 90 جعبه، محققان یکی از شرکت های دانش بنیان با نانو کپسوله کردن ماده مؤثره صنایع غذایی و دارویی راهکاری برای افزایش پایداری این مواد در محصول نهایی ارائه کردند.

راه حل محققان کشور در افزایش پایداری مواد مؤثره، حذف طعم تلخ شکر گیاهی با فناوری نوین

نگین هاشمیان از محققان طرح در گفت وگو با خبرنگاران، فعالیت اصلی این شرکت دانش بنیان را پژوهش و فراوری داروهای مبتنی بر فناوری های زیستی و نانو ذکر کرد و گفت: روش های مختلف پایدارسازی فرمولاسیون های دارویی، افزایش قابلیت جذب داروها و طراحی روش های نوین دارورسانی از جمله زمینه های مورد مطالعه این شرکت است که در آن به توانمندی های خوبی دست یافتیم.

وی محصولات فراوری این شرکت را در زمینه های مختلف صنایع دارویی، آرایشی بهداشتی و غذایی دانست و یادآور شد: تمرکز فعالیت تحقیقاتی ما بر روی انکپسولاسیون مولکولی مواد فعال در صنایع دارویی، مکمل، شوینده، آرایشی و بهداشتی، غذایی و خوراک دام است.

هاشمیان با اشاره به مزایای انکپسوله کردن مولکول های ماده موثره صنایع غذایی و دارویی، خاطر نشان کرد: با این فناوری، رهایش آهسته و کنترل شده مواد موثره از ریزکپسول های با مقیاس نانو و میکرو، کنترل بر الگوی رهایش و اندازه ذرات میسر خواهد شد.

به گفته وی، افزایش پایداری در برابر اکسیژن، اشعه ماوراء بنفش، درجه حرارت، رطوبت، افزایش حلالیت در آب، تبدیل مایعات به فرم جامد و مناسب برای فرمولاسیون در اشکال جامد، یکنواخت سازی محتوای فرمولاسیون های با دوز کم، رهایش آهسته و کنترل شده و تبدیل مولکول های چربی دوست به ترکیبات محلول در آب از مزایای این روش در فراوری ماده مؤثره دانست.

این محقق فراوری انکپسولاسیون ماده مؤثره هر نوع مواد را از محصولات این شرکت نام برد و ادامه داد: ماده مؤثره های فراوری شده می تواند بر پایه گیاهی، عصاره، اسانس و یا انواع آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی باشد؛ به این صورت که با این فناوری مواد مؤثر از حالت مایع به صورت پودر، گرانول و یا قرص در می آید تا پایداری بیشتری در محیط های مختلف داشته باشد.

هاشمیان، انکپسوله شدن ماده مؤثره را روشی برای افزایش جذب در بدن دانست و اظهار کرد: این روش همچنین موجب افزایش ماندگاری ماده مؤثره در محصول نهایی خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه با استفاد از این فناوری پیروز به فراوری ماده مؤثره با کاربرد در صنایع دارویی، آرایشی و بهداشتی و مکمل های ورزشی و غذایی شدیم، اضافه کرد: عصاره کلاله زعفران انکپسوله در اشکال عصاره جامد، گرانول، قرص معمولی و جوشان، کورکومین نانوکپسوله شده در اشکال قرص و کرم، اسانس های انکپسوله نعناع، ترنج و بابونه، عصاره استویا در اشکال گرانول و قرص جوشان، آنتی اکسیدان های چای سبز انکپسوله شده در اشکال گرانول و قرص جوشان از جمله محصولات فراوریی این شرکت است که وارد فاز تجاری سازی شده است.

این کارشناس بخش تحقیق و توسعه با اشاره به گیاه استویا، شرح داد: استویا که به عنوان جایگزین شکر برای مبتلایان به بیماری های دیابتی و یا رژیمی قابل استفاده است، یک ته مزه تلخ دارد؛ از این رو مصرف با استقبال روبرو نشد، ولی ما این محصول را در قالب میکرو انکپسوله فراوری کردیم. این روش توانست طعم تلخی آن را حذف کند.

وی، فراوری اسانس و قرص برگاموت را از دیگر دستاوردهای این شرکت نام برد و گفت: اسانس برگاموت از پوست میوه درخت برگاموت به روش فشردن سرد به دست می آید. این درخت از تیره مرکبات و در جنوب کشور به ترنج معروف است. عطر و مزه اسانس برگاموت شبیه به لیمو ولی ملایم تر و مطبوع تر از آن است؛ از این رو از آن برای معطر کردن چای استفاده می گردد.

هاشمیان با بیان اینکه این گیاه دارای خواص ضدافسردگی، ضد عفونی کننده و ضد اسپاسم است، یادآور شد: اسانس این گیاه در قالب میکروانکپسوله فراوری شد تا هنگام اختلاط با چای و یا بعد از باز کردن در قوطی چای، عطر و طعم آن به مرور زمان کاهش نیابد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 21 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: 90bux.ir شناسه مطلب: 230

به "راه حل محققان کشور در افزایش پایداری مواد مؤثره، حذف طعم تلخ شکر گیاهی با فناوری نوین" امتیاز دهید

5 کاربر به "راه حل محققان کشور در افزایش پایداری مواد مؤثره، حذف طعم تلخ شکر گیاهی با فناوری نوین" امتیاز داده اند | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راه حل محققان کشور در افزایش پایداری مواد مؤثره، حذف طعم تلخ شکر گیاهی با فناوری نوین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید