چهره های جنجالی روز های کرونایی

به گزارش مجله 90 جعبه، روزنامه هفت صبح - علی رستگار: یکی از مشکلاتی که در روز های اول شیوع کرونا به استرس و نگرانی عمومی دامن زد، تشتت و پراکندگی در اطلاع رسانی بود. در واقع اظهارنظر چهره های مختلف که گاهی کاملاً در تضاد با هم بودند برای افکار عمومی گیج کننده شد. به تدریج، اما اوضاع بهتر شد و با تشکیل ستاد ملی مبارزه با کرونا، نحوه اطلاع رسانی هم سر و سامان گرفت. هنوز هم البته گاهی اظهارنظر نمایندگان مجلس یا برخی پزشکان از گوشه و کنار باعث سردرگمی مردم می گردد.

چهره های جنجالی روز های کرونایی

طی این چند روزی که کشور درگیر ویروس کرونا شده در خبر ها مرتب چند اسم را می بینیم که شاید قبل تر چندان برای مردم شناخته شده نبودند. جدا از سعید نمکی از مجموعه وزارت بهداشت، فعالیت های ایرج حریرچی و کیانوش دنیاپور و علیرضا وهاب زاده نمود رسانه ای بیشتری پیدا نموده. از بین نمایندگان مجلس هم احمد امیرآبادی فراهانی نماینده قم و غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی نماینده رشت و از جامعه پزشکی مینو محرز به شدت در کانون توجه ها هستند. البته دو نفر دیگر هم انتظار می رفت الان حضور پررنگ تری داشته باشند؛ سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل و اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور که این روز ها خیلی خبر یا نقل قولی از آن ها در رسانه ها و شبکه های اجتماعی نمی بینیم.

1. سعید نمکی

سعید نمکی از بهمن ماه پارسال و بعد از حسن قاضی زاده هاشمی به عنوان وزیر بهداشت کشور رأی اعتماد گرفت. او مدرک دکترای داروسازی از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دارد و در حوزه فراوری دارو هم فعال بوده. زمانی که او برای سرپرستی وزارت بهداشت معرفی گردید، برخی او را از مدیران نزدیک به محمدباقر نوبخت معرفی می کردند به واسطه اینکه او قبل از آن معاون سازمان برنامه و بودجه بود، اما خب در دوره ای هم او معاون و مشاور معصومه ابتکار در سازمان حفاظت از محیط زیست بوده. به هر حال الان سعید نمکی در کسوت رئیس ستاد ملی مبارزه با کرونا عملاً مهم ترین چهره در عملیات مدیریان این بحران است و تصمیمات او بلافاصله در رسانه ها منعکس می گردد. در روز های اخیر چند مرتبه شایعه استعفای وزیر بهداشت به گوش رسید که خیلی زود تکذیب شد. سعید نمکی متولد 1337 در کاشان است.

2. ایرج حریرچی

ایرج حریرچی تا قبل از این بیشتر بین اهالی رسانه چهره ای شناخته شده بود؛ به واسطه اینکه در کسوت سخنگوی وزارت بهداشت حتی قبل از آمدن سعید نمکی به طور منظم نشست خبری برگزار می کرد. حالا، اما او برای کل ایران و حتی دنیا نام شناخته شده ای است. حریرچی الان در قرنطینه به سر می برد، اما یک روز قبل از اینکه تست کرونای او مثبت اعلام گردد، او در نشست خبری مشترک با علی ربیعی سخنگوی دولت شرکت نموده بود و در تصاویر کاملاً تعیین بود که علائم این بیماری را دارد.

ویدئوی این نشست خبری بین کاربران خارجی هم بازتاب وسیعی داشته و حتی ترور نوآ کمدین و مجری طنزپرداز مشهور یک آیتم از برنامه اخیرش را به این حرکت حریرچی اختصاص داد. به هر حال ایرج حریرچی تا قبل از اینکه به قرنطینه برود، چهره فعالی در مبارزه با کرونا بود و دیروز با حکم سعید نمکی، سید حسین داودی به عنوان دبیر ستاد ملی کرونا جایگزین او شد. حریرچی هم تا الان دو مرتبه از داخل قرنطینه ویدئو هایی از خودش منتشر نموده، اما طبعاً قادر به انجام کار های اجرایی نیست. ایرج حریرچی فارغ التحصیل دوره تخصصی جراحی عمومی از دانشکده پزشکی دانشگاه تهران و متولد 1345 در تبریز است.

3. کیانوش دنیاپور

یکی از فعال ترین چهره های رسانه ای مجموعه وزارت بهداشت در این روز ها مدیرکل روابط عمومی این وزارتخانه یعنی کیانوش دنیاپور است. او قبلا مدتی مدیر روابط عمومی سازمان غذا و دارو و پیش تر مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بوده. این یعنی اگرچه او خودش هم یک پزشک است، اما بیشتر به حوزه روابط عمومی علاقه مند است. دنیاپور یک سال پیش و هم زمان با آمدن سعید نمکی به عنوان مدیر روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، جایگزین عباس زارع نژاد شد.

فرد دیگری که در زمینه اطلاع رسانی درباره مبارزه با کرونا فعال است، علیرضا وهاب زاده نام دارد. او پیش از این به عنوان خبرنگار حوزه سلامت در خبرگزاری ها فعالیت می کرد و از مرداد ماه سال جاری به عنوان مشاور مطبوعاتی وزیر بهداشت منصوب شد. خیلی از خبر های دست اول در خصوص کرونا مثل ابتلای حریرچی یا آمار جانباختگان این ویروس را او در شبکه های اجتماعی منتشر می نماید.

4. احمد امیرآبادی فراهانی

احمد امیرآبادی فراهانی سیاستمدار اصولگرا، نماینده قم در مجلس شورای اسلامی است. اسم او در جریان شیوع کرونا زمانی سر زبان ها افتاد که در صحن علنی مجلس شورای اسلامی تعداد جانباختگان بر اثر این ویروس در قم را 50 نفر گفت. این آمار البته بلافاصله توسط حریرچی تکذیب شد و سخنگوی وزارت بهداشت گفت اگر یک چهارم این آمار هم صحیح باشد من استعفا می دهم. امیرآبادی هم گفت که اسامی 40 نفر از جانباختگان را به وزارت بهداشت دادم و منتظر استعفای حریرچی هستم. بعد، اما ماجرای مثبت شدن آزمایش حریرچی پیش آمد و خود امیرآبادی فراهانی در توئیتر برای او آرزوی سلامتی کرد.

روزی که امیرآبادی فراهانی به مجلس رفت و این آمار جنجالی را ارائه داد، علائم کرونا داشت و وقتی زودتر از بقیه جلسه را ترک کرد، صندلی او را ضدعفونی کردند که شایعه ابتلای خود به کرونا جدی شد. خودش البته موضوع را دست کم دو مرتبه تکذیب کرد. با این حال ابوالفضل حسن بیگی نماینده دامغان گفته امیرآبادی به این بیماری مبتلا شده و حالش هم خیلی بد است. محمدعلی وکیلی نماینده تهران گفت تست چهار نفر از نمایندگان مجلس مثبت شده، اما اسامی را اعلام ننموده.

تا الان مجتبی ذوالنوری و محمود صادقی خودشان تأیید کردند که تست آن ها مثبت شده و اگر یک نفر دیگر هم امیرآبادی فراهانی باشد، هنوز نفر چهارم را نمی دانیم کدام نماینده است. احمد امیرآبادی فراهانی متولد 1352 در فراهان است و در انتخابات دوره بعدی هم رأی لازم برای حضور در بهارستان را کسب نموده. غلامعلی جعفرزاده ایمنی آبادی نماینده رشت و از فراکسیون مستقلین هم دیگر نماینده مجلس است که می گوید آمار جانباختگان بیشتر از چیزی است که وزارت بهداشت اعلام نموده و خواهان شفاف سازی در این زمینه شده است.

5. مینو محرز

در روز های اخیر پیغام های تصویری متعددی از سوی پزشکان با مضمون هشدار و آموزش مقابله با ویروس کرونا منتشر شده، اما پیغام های دکتر مینو محرز بازتاب وسیع تری داشته. او رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران و عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران است. محرز اوایل دهه 80 شمسی به عنوان یکی از چهره های پرچمدار ترویج آگاهی و آموزش در خصوص بیماری ایدز در ایران شناخته می شد و با سازمان دنیای بهداشت هم همکاری پژوهشی داشت.

با این حال پیغام ها و مصاحبه هایی که در روز های اخیر به نقل از او در رسانه ها و شبکه های اجتماعی منتشر شده، حاوی ایرادات علمی معدودی بوده که با واکنش جامعه پزشکی همراه شده. به طور مثال خبرگزاری ایرنا چهار روز پیش از قول او نوشت که فریز مواد غذایی ویروس کرونا را از بین می برد، اما گزارش های سازمان دنیای بهداشت می گوید این ویروس حتی تا دمای 20 درجه زیر صفر هم زنده می ماند.

یا در ویدئویی که از اظهارت او برای آگاهی بخشی در خصوص کرونا منتشر شد، در اشاره به اسم کووید 19 دقت کافی نشده بود یا در بیان تاریخ کشف ویروس های این خانواده از قبیل سارس و مرس اشتباهاتی اجرا شده. با این حال کسی تردیدی ندارد که دکتر مینو محرز از چهره های نامدار پزشکی ایران است و صندلی بالایی در مبارزه با بیماری ها در کشور دارد. مینو محرز متولد 1324 در تهران است.

منبع: برترین ها
انتشار: 6 شهریور 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: 90bux.ir شناسه مطلب: 1005

به "چهره های جنجالی روز های کرونایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چهره های جنجالی روز های کرونایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید