کارآفرینی با طعم میوه و ادویه
به گزارش مجله 90 جعبه، یک کارآفرین همدانی که در حوزه تولید میوه خشک فعالیت می کند؛گفت: سنگ اندازی های مسئولان در راه تولید و اشتغال نباید جوانان را ناامید کند و آنها را از تولید بازدارد.
به گزارش خبرنگاران به نقل از ایسنا، حسین حاتمی اظهار کرد: تاریخچه میوه خشک به 4000 سال پیش بازمی شود که نمونه شاخص آن لواشک، کشمش، آلو خشک و... بوده و امروز به صورت متنوع تر شده طوری که در آن زمان آناناس، موز و یا میوه های مرسوم امروزی نبوده که بتوانند با نحوه خشک کردن آن آشنا باشند.
وی درباره جزئیات طرح کارآفرینی خود در استان همدان بیان نمود: کار ما در دو حوزه میوه خشک و ادویه جات خلاصه می شود که در حوزه میوه خشک با انواع و اقسام میوه ها سروکار داریم که اصلی ترین آنها سیب است به طوری که 45 نوع طعم را در این میوه می توان اجرا کرد.
حاتمی با اشاره به میوه هایی که این تیم اقدام به خشک کردن آنها کرده است، گفت: خربزه، موز، آناناس، هندوانه، کیوی، سیب و آلو از جمله میوه هایی هستند که توانسته ایم خشک کنیم اما پرتقال به علت اسیدی بودن و تلخی آن، مشتری پسند نخواهد بود.
وی درباره ادویه های تولیدی نیز گفت: پاپریکا اصلی ترین ادویه تولیدی ما است به طوری که از 20 کیلو فلفل دلمه ای فقط یک کیلو ادویه به دست می آید و صددرصد خالص و بدون نگهدارنده است.
این کارآفرین تأکید کرد: تاکنون 15 نوع ادویه تولید کرده ایم که پودر بامیه، پودر لبو، پاپریکا، گرد غوره، گرد لیمو، گرانول پیاز، پودر گوجه فرنگی، گرانول سیر و گرانول کرفس تنها بخشی از ادویه های تولیدی است.
وی با اشاره به برخی خواص محصولات تولیدی اظهار کرد: گرد غوره یکی از محصولات منحصربفرد این مجموعه است به طوریکه بدون ذره ای اضافه کردنی بوده و به راحتی جایگزین آبغوره می توان از آن استفاده کرد، از پودر لبو به عنوان رنگ غذا و از پودر بامیه برای لعاب انواع غذا می توان استفاده کرد.
این کارآفرین جوان شرح داد: در پودر سیرهای موجود در بازار برای جلوگیری از چسبندگی، از پودر نشاسته استفاده می شود اما ما در روشی جدید بدون استفاده از نشاسته محصول را خشک کرده ایم.
وی با بیان این که کلیه محصولات تولیدی ما بدون اضافه کردنی بوده و میوه های خشک در سه درجه خشک می شوند، یادآور شد: گرانول خیار، بادمجان و کدو محصولاتی نو و متفاوت هستند که برای مصارف صنعتی استفاده می شوند.
حاتمی اضافه کرد: نگهداری میوه خشک از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه در این محصولات برای حفظ سلامتی مردم از نگهدارنده استفاده نشده است، از این رو در دمای زیر 15 درجه باید نگهداری شود.
وی بیان نمود: نقل کشی ملایر در کشور بسیار معروف است اما هنگامی که به دنبال مجوزهای لازم برای تولید گسترده و صادرات رفتم، با سنگ اندازی های عجیب مسئولان روبرو شدم و پس از ناامیدی در این باره به سراغ میوه خشک رفتم که در تولید این محصول نیز سنگ اندازی های زیادی شد.
این جوان کارآفرین اظهار کرد: با شعار رونق تولید در یکی دو سال اخیر، مقداری از فشارها و سختگیری ها از دوش تولیدکنندگان برداشته شده است اما همچنان وجود دارد.
وی ادامه داد: قطر و تاجیکستان بازارهای خارجی محصولات ما هستند اما هزینه های بالای صادرات محصول، به صرفه نیست و ما مجبور هستیم تنها در بازارهای داخلی محصولات را به فروش برسانیم.
مسئول خط تولید محصولات راژانه با بیان این که صفر تا صد تهیه و تولیدات این محصولات در ملایر انجام می شود، تأکید کرد: در این حرفه برای 12 نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد شده است.
منبع: همشهری آنلاین