مبتلایان این 5 بیماری باید مصرف بعضی میوه ها و سبزیجات را محدود نمایند!
به گزارش مجله 90 جعبه، عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره اندازه مصرف میوه ها و سبزیجات در بعضی بیماران توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرنگاران، دکتر غزاله اسلامیان؛ با اشاره به سالروز دنیای غذا، گفت: روز دنیای غذا به مناسبت تأسیس سازمان دنیای خوار و بار کشاورزی ملل متحد در سال 1945 نام گذاری شده و در سراسر دنیا گرامی داشته می گردد.
نقش میوه و سبزی در سلامتی انسان
وی با اشاره به نقش مهم میوه و سبزی در سلامتی انسان اضافه نمود: مصرف سبزی ها و میوه ها با پیشگیری و کنترل بسیاری از بیماری های مزمن مانند دیابت، اضافه وزن و چاقی، قلبی عروقی، سرطان ها، کبد چرب و ... ارتباط دارد اما شاید کمتر در خصوص علل این ارتباط مطلع باشیم. سبزی ها و میوه ها به سبب محتوی فیبر بالا، پره بیوتیک ها، آنتی اکسیدان ها، پلی فنل ها، ویتامین ها و مواد معدنی نقش مهمی در پیشگیری و کنترل بیماری ها ایفا می نمایند؛ برای مثال مطالعات نشان داده اند دریافت بالای سبزی ها با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو در ارتباط است که این مسئله تنها به علت وجود فیبر یا تک ماده مغذی نیست بلکه همه این موارد اثر هم افزایی داشته و می تواند در سلامت افراد تأثیرگذار باشد.
آیا می توان میوه ها را به اندازه دلخواه مصرف کرد؟
اسلامیان ادامه داد: با این وجود باید بدانیم در بعضی شرایط و بیماری ها دریافت سبزی ها و میوه ها را باید با اندازه کنترل شده و با مشورت با پزشک مصرف کنیم. برای مثال بسیاری از بیماران دیابتی در خصوص اینکه دریافت بیش از حد میوه ها می تواند کنترل قند خون آن ها را با مشکل روبرو کند، بی اطلاع هستند و میوه های خشک و لواشک را بدون رعایت اندازه، مصرف می نمایند که می تواند منجر به افزایش قند خون آن ها گردد. بعلاوه افراد مبتلا به کبد چرب نیز باید به اندازه میوه دریافتی خود توجه نمایند زیرا مازاد قند میوه می تواند در بدن به تری گلیسیرید تبدیل گردد و بر کبد چرب آن ها تأثیر منفی بگذارد.
مبتلایان سندروم روده تحریک پذیر مصرف این سبزی ها را محدود نمایند
عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه این مسئله در خصوص رابطه دریافت سبزی ها نیز صدق می نماید، با ارائه مثالی بیان نمود: افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر یا افراد با مشکل نفخ باید مصرف بعضی سبزی ها مانند کنگر، مارچوبه، چغندر، جوانه حبوبات، انواع کلم ها به ویژه کلم بروکلی، سیر، پیاز، تره فرنگی، بامیه، نخود سبز و قارچ ها را بسیار محدود نمایند.
مبتلایان نارسایی کلیه مصرف این سبزی ها و میوه ها را محدود نمایند
این متخصص تغذیه گفت: افراد مبتلا به نارسایی کلیوی باید مصرف سبزی های پُرپتاسیم مانند گوجه فرنگی، اسفناج پخته، چغندر، قارچ پخته، کرفس، آووکادو، سیب زمینی با پوست، کدو حلوایی، بامیه و میوه های پُرپتاسیم مانند کیوی، پرتقال، موز، طالبی، گرمک، زردآلو، خربزه، شلیل، انار و خرمالو را محدود نمایند.
مبتلایان به نقرس این سبزی ها را نخورند
وی درباره مصرف سبزیجات در بیماری نقرس نیز بیان نمود: افرادی که مبتلا به نقرس هستند باید قارچ، اسفناج و مارچوبه را از برنامه غذایی خود حذف نمایند بنابراین باید بدانیم دریافت میوه ها و سبزی ها نیز باید بر اساس شرایط و بیماری های افراد باشد و حتما با متخصصین تغذیه مشورت کنیم.
منبع: خبرگزاری دانشجو